“Po përdorim eksperiencën e mjekëve kinezë”, mjeku Kalo: Antibiotikët nuk janë karamele dhe kanë efekte anësore

schedule23:16 - 30 Mars, 2020

schedule 23:16 - 30 Mars, 2020

Mjeku i njohur dhe infeksionisti Tritan kalo këto kohë ka qenë shumë aktiv me këshillat e tij mjekësore por edhe me thirrjet e vazhdueshme për qytetarët të cilët duhet të zbatojnë rregullat e higjienës dhe të marrin masat mbrojtëse ndaj koronavirusit.

Në një postim të fundit mjeku infeksionit ka dhënë disa këshilla për mënyrën se si mund të mbrohemi dhe të mbajmë larg këtë virus që sipas tij janë më së të efektshme.

Po ashtu mjeku thekson se trajtimi mjekësor i Covid-19 nuk është standard dhe se në Shqipëri po merret parasysh eksperienca e mjekëve kinezë, koreanë, italianë, gjermanë, amerikanë etj.

Mjeku Kalo gjithashtu thotë se përdorimi i antibiotikëve në rastet e Covid-19 janë të rrezikshme, të kombinuara jo si duhet dhe për më tepër jo të domosdoshme, të paktën këtë bindje ka krijuar Kalo në këto ditë të fundit.

Postimi i Plotë:

“KOHË COVIDIANE-19…..MË SHUMË hapsirë Profesionistëve dhe më pak POLITIKBËRËSVE…..

Vetëm 1 në 6 persona të prekur nga Sars-Cov2, shkaktari i Covid-19 kanë shënja të evidentueshme klinike, çka e bën të nevojëshme një konsultë mjeksore…..

VETËIZOLIMI, DISTANCIMI SOCIAL, HIGJENA vetjake dhe kolektive, AJRIMI i mjedisit ku jetojmë, USHQIMI sa më i variueshëm e REHIDRIMI i mjaftë, janë treguar mëse të efektshme në raste të tilla, si në ndërprerjen e transmtimit po ashtu edhe në VETSHËRIMIN e rasteve jo simptomatike ose me siptoma minimale….

VETËM një pjesë e tyre MUNDET të marin mjekim ose të adresohen për asistencë spitalore….SKEMA e këtij mjekimi NUKU është standarte, në mungesë të një mjekimi specifik anti-Covid19….

Në ndihmë NE na vinë eksperiencat praktike të mjekëve në Kinë, Kore, Iran, Itali, Spanjë, Gjermani, SHBA, Angli e gjetkë, POR edhe ato të gjykuara e të modifikuara rast pas rasti….

ANTIBIOTIKËT/ANTIBAKTERIALËT nuku janë karamele që po përdoren në shumicë Ambulatorisht si dhe të kombinuara jo si duhet…..

Janë antibakterialë dhe jo anti viralë…..Të mos harrojmë se ANTI-BIOS = Kundër Jetës….

Nga bisedat me kolegë e të sëmurë kam mbritur këto ditë në përfundimin se, tashmë janë shpalosur plotësisht shumica e efekteve anësore të këtyre produkteve farmaceutike….

NËSE nuku janë të domozdsohmë përse PO përshkruhen ato???….ME DURIM dhe BESIM RECIPROK ne së bashku do tia dalim mbanë!!!!”./abcnews.al