Po pastroni gabim? Kështu bënin gjyshet dhe dyshemeja shkëlqente gjithmonë

schedule01:35 - 23 Qershor, 2022

schedule 01:35 - 23 Qershor, 2022

Pastrimi është thelbësor në çdo shtëpi për të qenë i pastër, me shkëlqim dhe me myshk. Megjithatë, a keni pastruar gabim deri tani?

Shikoni më poshtë të gjithë hapat për të pasur leckën perfekte:

Pastrimi i zonës

Hidheni leckën në kovë dhe më pas kullojeni derisa të laget. Problemi numër 1 me pastrimin është sipërfaqja shumë e lagësht.

Përdorimi i një leckë të lagur do të lejojë që papastërtia të ngjitet në leckë në vend që të përhapet rreth ujit në dysheme. Filloni në këndin më të largët nga dera. Lëvizni në një model 8 për të përdorur leckën tuaj në mënyrë më efikase.

Ndërsa pastroni, lëvizni në hyrje të dhomës në mënyrë që të qëndroni gjithmonë në një dysheme të thatë. Kjo do të ndihmojë në shmangien e vijave dhe transferimit të detergjentit dhe ujit në pjesë të tjera të sistemit. Ndryshoni shpesh detergjentin për t’u siguruar që uji që përdorni për ta pastruar të mos jetë tepër i ndotur me papastërti.

Uji i ndotur do të lëvizë vetëm papastërtitë nga një zonë në tjetrën dhe nuk do ta largojë atë nga dyshemeja. Kontrolloni gjithmonë udhëzimet e detergjentit për raportet e duhura të hollimit. Pas pastrimit, përdorimi i një mjeti të veçantë do të përshpejtojë kohën e tharjes, e cila është veçanërisht e rëndësishme në zonat që përdoren gjatë pastrimit.

Pastrim i kovës dhe leckës

Hiqeni leckën dhe shpëlajeni në mënyrë të përsëritur derisa lecka të jetë plotësisht e pastër. Ju nuk dëshironi që të mbetet asnjë mbetje për të ndotur ujin tuaj herën tjetër që të përdorni vaskën.

Shpëlajini leckat mirë dhe varni për t’u tharë në një lavaman në dysheme. Hiqni të gjitha shenjat paralajmëruese të instaluara fillimisht. Kthejini sendet/mobiljet e lëvizshme në pozicionet e tyre origjinale./abcnews.al