Vera është stina, në të cilën njerëzit preferojnë të ekspozojnë format perfekte trupore. Prandaj, ata mundohen të mos marrin kalori të tepërta, por të përdorin sa më shumë lëngje.
“NDTV Food” ju liston disa nga ushqimet që duhet të konsumoni këtë verë.
Pjepri:
Ushqimet më të lezetshme, më të lëngshme dhe më të shëndetshme të verës janë pjeprat. Mund t’i përdorni në sallata, ëmbëlsira, smoothie, pasta qumështi dhe madje edhe salsa. Ata janë të mirë për stomakun, shtyjnë humbjen e peshës dhe ndihmojnë në parandalimin e shumë problemeve të zakonshme shëndetësore si kanceri, presioni i lartë i gjakut, sëmundjet e zemrës dhe ftohjet e zakonshme.
Gjethet e sallatës:
Gjethet e amarantit, gjethet e raketës, borzilokun dhe barishte të tjera verore duhen hedhur në një tas dhe në krye me një salcë kos për të bërë një sallatë të shkëlqyeshme të verës. Ata krijojnë një shtëpi ushqimore dhe janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të humbur peshë. Mjafton disafruta, arra, mish të bardhë, speca ose nenexhik për të bërë një vakt të lehtë dhe të bukur.
Lëngu i shalqirit:
Shalqiri është afërsisht 90 përqind ujë, kështu që është padyshim mënyra më e mirë për ta mbajtur veten të hidratuar. Ndihmon me tretjen dhe e mban stomakun të freskët. “Ushqimi i shalqirit mund të ndihmojë në mbrojtjen e lëkurës nga stresi oksidues që kontribuon në procesin e plakjes, pastroni puçrrat dhe ndriçoni një çehre të shurdhër”, thotë dietologia Niharika. Ajo rekomandon çdo ditë një gotë me lëng shalqiri me akull. Pasi mund të ndihmojnë në tretje, kapsllëk dhe probleme kronike në stomak si sindromi i zorrës së irrituar.
Uji i nenexhikut me limon:
Një gotë ujë i grirë nenexhik me dy pika limon bën çudira. Ai vepron si një pastrues i mëlçisë, rrit metabolizmin tuaj dhe ndihmon ata që kanë një oreks të ulët.
Uji i elbit:
Pini dy gota në ditë dhe në rast se e gjeni të butë, shtoni një pikë limoni ose mjaltë për shije. Meqenëse uji i elbit është i pasur me fibra, parandalon kapsllëkun dhe gjithashtu ndihmon në kontrollin e oreksit tuaj./abcnews.al