Përfundon samiti i BE-së/ Asnjë marrëveshje për emigracionin, vazhdon mbështetja për Ukrainën

schedule15:21 - 30 Qershor, 2023

schedule 15:21 - 30 Qershor, 2023

“BE do të vazhdojë të ofrojë mbështetje ekonomike, humanitare, ushtarake dhe diplomatike për Ukrainën dhe popullin e saj për aq kohë sa të jetë e nevojshme,” theksuan liderët europianë pas përfundimit të samitit.

Këshilli Europian konfirmoi gatishmërinë e BE-së për të ofruar mbështetje të qëndrueshme ushtarake për Ukrainën për aq kohë sa të jetë e nevojshme. Gjithashtu vlerësoi përparimin në dërgimin dhe prokurimin e përbashkët të një milion municioneve dhe raketave për Ukrainën.

Këshilli Europian diskutoi gjithashtu përpjekjet për të rritur më tej presionin mbi Rusinë për të dobësuar aftësinë e saj për të zhvilluar luftë agresive, duke përfshirë përmes sanksioneve, zbatimin e tyre të plotë dhe efektiv.

Në këtë kontekst, ajo mirëpret miratimin e paketës së 11-të të sanksioneve.

Këshilli Europian dënoi mbështetjen e vazhdueshme ushtarake për luftën e agresionit të Rusisë të ofruar nga Irani dhe Bjellorusia dhe njohu angazhimin dhe përpjekjet thelbësore të Ukrainës për të përmbushur kushtet e nevojshme në procesin e anëtarësimit të saj në BE, duke e inkurajuar atë të vazhdojë në rrugën e reformave.

Bashkimi Europian do të vazhdojë të punojë ngushtë me Ukrainën dhe të mbështesë përpjekjet e saj për të përmbushur plotësisht të gjitha kushtet.

Por kujtojmë se është arritur në asnjë konkluzion nga samiti për sa i përket emigracionit, për shkak të kundërshtimit nga Hungaria dhe Polonia.

/abcnews.al