Rrushi i thatë është një burim i mirë ushqyes i mineraleve, të cilat janë plot energji dhe të pasura me fibra, vitamina dhe minerale.
Ndërsa konsumimi i rrushit të thatë në formën e tyre të papërpunuar ka një numër përfitimesh shëndetësore.
Këtu keni një vështrim në disa nga përfitimet shëndetësore të ngrënies së rrushit të thatë.
Ndihmon në humbjen e peshës
Rrushi i thatë është plot sheqerna natyralë dhe mund të ndihmojë trupin të kontrollojë dëshirat ushqimore pa rritur kaloritë. Prandaj, kjo mund të ndihmojë në mbështetjen e qëllimeve tuaja të humbjes së peshës dhe t’ju mbajë të ndiheni të ngopur për më gjatë.
Trajtimi i anemisë
Rrushi i thatë është i pasur me lëndë ushqyese, dhe përmban një sasi të lartë hekuri dhe vitaminash B që mund të trajtojnë aneminë. Bakri në rrush të thatë gjithashtu ndihmon në prodhimin e qelizave të kuqe të gjakut. l.k/abcnews.al