Receta më e shijshme për patate të pjekura ! Ne jemi të sigurt që do t’i bëni për tryezën tuaj!
Por nëse doni të krijoni një pjatë tjetër, mund të bëni patate me mish të grirë dhe shumë djathë. Ju do të na mbani mend!
Përbërësit:
Patatet
1 gotë qumësht
Gjalpë
Djathë
Kripë Kripë
Speci
Zbatimi
Qëroni patatet dhe pritini në feta si për musaka. Renditini në një tigan dhe sipër tyre hidhni qumështin e avulluar. Mbushni kutinë e avulluesit me ujë dhe shtojeni gjithashtu. Sezoni me kripë dhe piper. Para se t’i fusni në furrë, shtoni copa gjalpi (varet nga sa i yndyrshëm i duam).
I mbulojmë me letër varaku dhe i vëzhgojmë pasi të jenë shtrënguar nxjerrim petë për të marrë pak ngjyrë. Shtoni djathin, lëreni në furrë edhe për 2 minuta dhe shërbejeni menjëherë./abcnews.al