Oliver Spasovski: Qeveria teknike votohet me 3 janar ne parlament

schedule13:05 - 2 Janar, 2020

schedule 13:05 - 2 Janar, 2020

Kryeministri i ri teknik i Maqedonisë së Veriut, Oliver Spasovski ka deklaruar se qeveria teknike do të votohet më 3 janar në Parlament. Ai theksoi se opozita duhet të respektojë Kushtetutën dhe të bëjë një propozim të ri për emrin e ministrit të Brendshëm teknik.

Ministri i Brendshëm në largim i Maqedonisë së Veriut, Oliver Spasovski, i cili do të jetë kryeministri teknik i vendit deri në zgjedhjet e 12 prillit, thotë se qeveria teknike do të votohet në Kuvend më 3 janar ndërsa zgjedhjet do të mbahen më 12 prill. Duke folur për dallimet midis pushtetit dhe opozitës për  ministrin teknik të punëve të brendshme, Spasovski tha se VMRO-ja duhet të respektojë kushtetutën  dhe prandaj pret që opozita të bëjë një propozim të ri për emrin e ministrit të brendshëm teknik.

VMRO në opozitë kishte propozuar Dragan Kovackin për ministër të brendshëm teknik, por ai është një ushtarak karriere, colonel në armatë dhe sipas kushtetutës së Maqedonisë së Veriut, ministri i brendshëm duhet të jetë civil. /abcnews.al