Nutricionistët paralajmërojnë pasojat: Çfarë ndodh në organizëm nëse anashkaloni drekën?

schedule15:15 - 8 Gusht, 2022

schedule 15:15 - 8 Gusht, 2022

Detyrimet e shumta dhe nxitimi i vazhdueshëm çojnë në çrregullime të vogla ose të mëdha të të ngrënit. Dhe shpesh ndodh që ne e anashkalojmë drekën për një arsye ose një tjetër. Ditën e nisim me mëngjes, jemi “në këmbë” gjithë ditën dhe më pas hamë një vakt të denjë në mbrëmje.

Megjithatë, ky zakon mund të ketë pasoja të rënda, paralajmërojnë nutricionistët. Kapërcimi i çdo vakti e bën të vështirë plotësimin e nevojave tuaja ushqimore ditore. Pavarësisht se sa i zënë jeni, një drekë e rregullt është energjike dhe ofron pushim mendor dhe kohë për t’u freskuar.

“Unë gjithmonë dua të di për intervalet e vakteve në përgjithësi. E anashkaloni drekën sepse orari juaj është shumë i ngarkuar dhe nuk keni kohë për të ngrënë? A po përpiqeni të shkurtoni kaloritë? Ne nuk mund të injorojmë nevojën e trupit për ushqim,shkruan abcnews.al.

Këto janë të gjitha pyetje të rëndësishme për t’ju ndihmuar të zhvilloni një zakon të ndryshëm që do t’i shërbejë më mirë trupit tuaj, thotë Linda Anegaëa. Nëse ju ndodh që për një arsye të caktuar, duhet të anashkaloni njëherë drekën, nuk përbën problem.

Megjithatë, nëse ky zakon bëhet më i shpeshtë, trupi përshtatet me një konsum më të ulët të kalorive dhe kjo mund të jetë e dëmshme për shëndetin tuaj. Gjithashtu, mund të çojë në një ulje të metabolizmit me kalimin e kohës dhe një rrezik në rritje të mungesës së lëndëve ushqyese.

Gjithashtu rrit dëshirat dhe ju bën të konsumoni më shumë kalori në mbrëmje. Ajo që është gjithashtu e rëndësishme është se nuk jeni as të vetëdijshëm se anashkalimi i drekës çon në një rënie të energjisë, humorit, produktivitetit dhe përqendrimit, shkruan abcnews.al.

Hulumtimet tregojnë se kufizimi i të ngrënit mund të rrisë nervozizmin dhe humorin, të ulë motivimin dhe potencialisht të çojë në ankth dhe depresion.

/abcnews.al