Nuk mbani mend gjërat? Ky zakon do jua përmirësojë kujtesën

schedule11:33 - 30 Prill, 2021

schedule 11:33 - 30 Prill, 2021

Keni vënë re nuk mbani dot mend emrat apo gjëra të tjera të vogla. Ndoshta, siç tregoi një studim kohët e fundit, kjo ndodh edhe për shkak të stilit tuaj të ulët të jetesës që ju bllokon mendjen.

Përveç fjalëkryqeve dhe lojërave të kujtesës, ka gjëra shumë më të thjeshta që mund të bëjmë për të përmirësuar kujtesën tonë.

Njëra prej tyre është inhalimi, sipas ekspertëve. Frymëmarrja e mirë, veçanërisht përmes hundës, “freskon” trurin, duke përmirësuar kujtesën. Përveç kësaj, thithja më shumë sesa nxjerrja aktivizon zonën e trurit që kontrollon kujtesën dhe gjendjen shpirtërore. Kjo u vërtetua përmes një eksperimenti me një numër të lartë pjesëmarrësish./abcnews.al