Nuk bëhet fjalë për gjethen e dafinës! Nëse doni të tërhiqni para, duhet të mbani këtë gjë në portofolin tuaj

schedule16:49 - 8 Dhjetor, 2022

schedule 16:49 - 8 Dhjetor, 2022

Feng Shui merret me aspekte të ndryshme, dhe tërheqja e fatit dhe bollëkut është një nga temat më interesante. Domethënë, nëse doni më shumë para, duhet të dini disa truke të vogla që duhet t’i praktikoni. Besimet për numrat me fat në Kinë bazohen në mënyrën se si shqiptohen, kështu që numri tetë konsiderohet më me fat dhe është një simbol i vërtetë i lumturisë, pasurisë dhe bollëkut.

Duke qenë se kinezët e duan këtë numër, apartamentet në katin e tetë, madje edhe makinat, targat e të cilave fillojnë ose përmbajnë këtë numër, do të shiten me çmim më të lartë. Tetë, në kulturën tradicionale Tao, do të thotë tërësi, praktikisht i gjithë universi, sepse “mbështetet” në tetë drejtimet.

Në Kinën moderne, fjala për numrin tetë shqiptohet “ba”, e cila është e ngjashme me fjalën “fa” që përkthehet lirshëm në “i pasur” ose “pasuri e shpejtë”. Pra, ky numër është praktikisht një simbol i parave. Në përputhje me këtë mendim, besimi i lashtë përfshin edhe idenë se duhet të mbani në portofol paratë metalike në prerje të vogla, shuma e të cilave është tetë.

Meqenëse monedhat tërheqin gjithashtu fat të mirë, mbani një pjesë të veçantë të portofolit tuaj me monedha që shtojnë deri në tetë në çdo kohë. Është më mirë që ato të jenë monedha nga një, dy dhe pesë. /abcnews.al