Një zakon i përditshëm që është mirë ta ndaloni për të pasur flokë edhe më të shëndetshëm

schedule10:43 - 12 Shtator, 2021

schedule 10:43 - 12 Shtator, 2021

Diçka që bëni pothuajse çdo ditë, por, ndoshta, nuk e keni vlerësuar saktë!

Gërshërimi dhe thatësia janë dy nga problemet e përhershme që shqetësojnë gratë me flokë të gjatë dhe jo vetëm kaq. Fatkeqësisht, ata me fat me flokë shumë të fortë dhe flokë të shëndetshëm dhe me shkëlqim janë të paktë pasi shumica prej nesh këmbëngulin në të njëjtat gabime që prishin pamjen e tyre.

Edhe mos u ndalni në gërshërë, tharëse flokësh të shpeshta dhe ndryshim të tepërt të ngjyrës. Këta janë “armiqtë” më të njohur të kokës. Ka një më të panjohur. Një zakon që, për fat të keq, ne e përsërisim çdo ditë dhe tashmë e shijojmë!

Larja me ujë shumë të nxehtë. Sidomos në dimër kur kënaqemi me banjën tonë të nxehtë, shumë herë nuk e kuptojmë se temperatura e ujit me të cilin lajmë, lajmë dhe shpëlajmë flokët është më e ngrohtë nga sa edhe lëkura jonë mund të “tolerojë”.

Është një zakon që dehidraton, than dhe “thyen” flokët tanë, deri në pikën që sapo flokët tanë të thahen të duken të thatë dhe të dëmtuar edhe nëse ata sapo kanë marrë kujdesin e maskës që u keni vënë atyre disa orë më parë.

Mos harroni: Uji i ngrohtë është ajo që ju nevojitet për flokët tuaj. Nuk ka asnjë arsye për t’u shqetësuar (dhe) në banjë./abcnews.al