Një në tre meshkuj e ka bërë këtë gjë pas shpinës së partneres

schedule13:32 - 19 Dhjetor, 2021

schedule 13:32 - 19 Dhjetor, 2021

Edhe në marrëdhëniet më të qëndrueshme të respektit të ndërsjellë, një partner mund të dëshirojë pak më shumë pavarësi. Kjo mund të nënkuptojë se në një moment ai mund të veprojë pas shpinës së partnerit të tij ose të saj. Jo domosdoshmërisht për të keqen. Me fjalë të tjera, nuk po flasim vetëm për pabesi. Sipas hulumtimeve të fundit, ka një gjë që ai që luan rolin e një mashkulli në një lidhje mund ta bëjë pa ia zbuluar partnerit.

Ndërsa pandemia i ka detyruar njerëzit të qëndrojnë më gjatë në shtëpi për dy vitet e fundit, shumë prej tyre janë kthyer në projekte të përmirësimit të shtëpisë për të krijuar mjedise më të mira për punë, palestër, edukim në shtëpi ose thjesht për t’u çlodhur në rehati. HomeAdvisor, i cili po ndërmerr punë rinovimi, ka zbuluar se çiftet nuk janë gjithmonë të qartë për përmirësimet në hapësirën e tyre.

Konkretisht, ata pyetën 975 pronarë shtëpish dhe klientët e tyre që bënin riparime të vogla dhe bënin vetë në shtëpi. Rezultatet treguan se 30% e të anketuarve morën një vendim për shtëpinë ose ndonjë punë në të, pa e informuar gjysmën tjetër. Sondazhi tregoi gjithashtu se shumica e tyre ishin meshkuj. Në fakt, 33% e meshkujve pranuan se bënin disa detyra shtëpie pa i diskutuar me partnerin e tyre, në krahasim me 25% të femrave.

Ndryshimet në hapësirë ​​dhe ndikimi i tyre në marrëdhënie

Nëse doni të dini se sa mund të përballojë lidhja juaj stresin dhe presionin, provoni një rinovim ose lëvizje . Në hulumtimin e mësipërm, 7 nga 10 çifte e gjetën atë një test shumë efektiv, ndërsa një në pesë e përshkruan procesin si “shumë stresues”.

Sipas këshilltarëve të martesës, psikologëve, avokatëve, por edhe arkitektëve, procesi i rinovimit mund të ushtrojë presion shtesë mbi një çift , pasi ndryshon rutinën e tyre të përditshme. Përveç kësaj, nëse marrëdhënia është tashmë problematike do të nxjerrë në dritë këto probleme. “Marrëdhëniet që kishin probleme përpara rinovimit do të jenë të vështira për t’u duruar,” tha avokati i divorcit i Los Angeles Times, Bruce A. Clemens.

Walter A. Brakkelmans, një profesor në UCLA, një punonjës social dhe psikolog i specializuar në marrëdhëniet njerëzore, pohon në të njëjtin raport se është e zakonshme që tensionet të lindin gjatë një rinovimi ose që gjërat të përkeqësohen dhe jo më mirë me ndryshimin. “Në fakt, kjo është një arsye shumë serioze pse marrëdhëniet shpesh prishen,” thotë ai .

Çfarë mund të bëni për të shmangur stresin intensiv?

Psikologët dhe këshilltarët e martesës sugjerojnë pesë gjëra:

  • Komunikimi : Flisni me njëri-tjetrin dhe shprehni mendimet dhe nevojat tuaja.
  • Ndershmëria : Kur diskutoni, shmangni gënjeshtrat ose gënjeshtrat. Thuaj atë që mendon në mënyrë të qetë dhe të bukur, por mos e fsheh atë që ndjen.
  • Ndani detyrat dhe përgjegjësitë sipas aftësive të secilit prej jush.
  • Diskutoni për financat: Mos prisni që paratë të vijnë nga parajsa apo se me pak do të keni rezultatin më të mirë. Organizoni buxhetin tuaj në mënyrë që të jeni të dy të lumtur.
  • Qëndroni të drejtë: Do të dëgjoni shumë gjatë një rinovimi ose një kërkimi për një shtëpi të re. Ju kujtoni atë që keni diskutuar me partnerin tuaj dhe qëndroni të vërtetë dhe besnik ndaj asaj që keni vendosur së bashku. Në fund të fundit, ju e dini më mirë se kushdo se çfarë ju nevojitet vërtet./abcnews.al