Rigoni është erëza që çdo shtëpi duhet ta ketë në tenxhere, për shumë arsye. Era e rigonit të freskët nuk është e krahasueshme me atë të të thatit.
Sipas Galenit, mjekut të famshëm grek të Perandorisë Romake, rigoni jeshil dhe jo i thatë është një nga barishtet që hollon dhe forcon trupin. Ai ka shije si në shumë pjata dhe jo vetëm sallata e fshatit.
- Është e domosdoshme që ta shijojmë rigonin të bërë vetë drejtpërdrejt nga ballkoni ynë.
- Është një bimë mjekësore e shkëlqyer (antibiotik natyral) me veti antibakteriale dhe antioksidante.
- Eliminon parazitët e zorrëve dhe stimulon sistemin tretës.
- Është një barishte kundër kancerit.
- Përmban fitoestrogjene, shumë të dobishme (kryesisht) tek femrat.
- Zmbraps armiqtë dhe sëmundjet e bimëve duke mbrojtur jo vetëm veten, por edhe bimët fqinje.
- Pak rigon në ushqimin e zogjve i mbron ata nga sëmundjet./abcnews.al