Nëse kjo ndodh, duhet ta hidhni menjëherë buzëkuqin

schedule07:28 - 22 Prill, 2022

schedule 07:28 - 22 Prill, 2022

Zbuloni pse duhet ta hidhni buzëkuqin edhe nëse nuk ka mbaruar.

Përveç datës së skadencës, kozmetika jonë mund të ketë edhe arsye të tjera për mosmbajtjen e tyre. Buzëkuqet, është mirë pasi i kemi hapur, të mos i mbajmë në sirtarë për vite me radhë. Kur pastroni kozmetikën, kushtojini vëmendje disa këshillave të vogla që do t’ju shpëtojnë.

KUR DUHET TA HIDHNI BUZËKUQIN

Fillimisht është mirë që të mos përdorni njëkohësisht buzëkuq pafund, që të mos prishen më shpejt së bashku. Edhe nëse nuk është koha për të hedhur buzëkuqin tuaj të preferuar, nëse shihni pika në sipërfaqen e tij, atëherë duhet ta bëni.

Çfarë nënkuptojmë? Nëse e hapni buzëkuqin dhe shihni se duket sikur është “i djersitur”, atëherë nuk është shenjë e mirë. Kur temperatura luhatet ndjeshëm, të gjithë përbërësit e yndyrshëm të buzëkuqit mund të dalin në sipërfaqe dhe kështu ai nuk është më i përshtatshëm për përdorim.

Nëse është një buzëkuq më hidratues, ka edhe më shumë gjasa të përmbajë këta përbërës që i japin butësi përdorimit. Përveç kësaj, gjithmonë duhet t’i kushtoni vëmendje ngjyrës dhe aromës së buzëkuqit tuaj, si dhe pjesës tjetër të kozmetikës. Nëse ju duket e shtrembëruar, atëherë mos u vini aspak keq për ta. Nuk është mirë që lëkura jonë të përdorim produkte bukurie të dëmtuara, të cilat mund të shkaktojnë edhe alergji apo probleme me lëkurën./abcnews.al