Në prag të fjalimit vjetor, Trump i rikthehet çështjes së kufirit

schedule23:20 - 5 Shkurt, 2019

schedule 23:20 - 5 Shkurt, 2019

Nëse do të jetë e nevojshme do të ngremë një mur njerëzish”. Me këto fjalë, disa orë përpara fjalimit vjetor në Kongres, presidenti Donald Trump iu rikthye alarmit për mbërritjen në kufirin me Meksikën të një karvani të ri emigrantësh nga Amerika Qendrore.

“Një numër i madh personash po mbërrin përmes Meksikës me shpresë për të kaluar kufirin tonë jugor. Kemi dërguar trupa të tjera dhe nëse do të jetë e nevojshme do të ngremë edhe një mur njerëzish”, tha Trump në profilin e tij në Tëitter. Ai ritheksoi se, nëse në kufirin me Meksikën do të kishte një mur të mirëfilltë, e gjitha kjo nuk do të ndodhte.

Në fjalimin që do të mbajë në Kongres, që do të ketë në fokus çështjet e aktualitetit, Trump pritet ta vërë sërish theksin tek rreziku që sipas tij i kanoset popullit amerikan nga krimi dhe droga, si dhe tek nevoja për lëvrimin e fondit prej 5.7 miliardë dollarësh për ngritjen e strukturës, që ishte një nga premtimet e tij kryesore gjatë fushatës elektorale të vitit 2016. /abcnews.al