Ndotja përgjegjëse për 9 milionë vdekje në 2019-n

schedule23:13 - 20 Maj, 2022

schedule 23:13 - 20 Maj, 2022

Ndotja ishte përgjegjëse për 9 milionë vdekje në vitin 2019, sipas një raporti të botuar në revistën The Lancet Planetary Health.

Raporti zbuloi se numri i përgjithshëm i vdekjeve është praktikisht i pandryshuar që nga analiza e fundit në 2015, ndërsa numri i vdekjeve që i atriubuohen ndotjes industriale është rritur.

92% e vdekjeve të lidhura me ndotjen ndodhin në vendet me të ardhura të ulëta dhe të mesme tha ai.