Mjekët dhe specialistët shëndetësor në Angli planifikojnë një tjetër grevë, kërkojnë paga më të larta

schedule19:11 - 31 Gusht, 2023

schedule 19:11 - 31 Gusht, 2023

Mjekët dhe specialistët shëndetësorë planifikojnë një tjetër grevë për herë të parë njëkohësisht në Angli, pasi kërkojnë paga më të larta.

Specialistët dhe mjekët e përgjithshëm mbajtën greva të veçanta muajt e fundit, duke anuluar mijëra takime mjekësore dhe operacione. Siç njoftoi sot Shoqata Mjekësore Britanike (BMA), ata tani do të hyjnë në aksion grevë shumëditore midis 20 shtatorit dhe 4 tetorit, diçka që nuk ka ndodhur kurrë më parë.

“Ne jemi të gatshëm të vazhdojmë mobilizimet e grevës, por kjo nuk është e garantuar: kryeministri ka mundësi t’i ndalë, duke na bërë një propozim të besueshëm”, siguruan përfaqësuesit e mjekëve specialistë.

Sekretari i Shëndetësisë Steve Barclay shprehu keqardhje për njoftimin “zhgënjyes” dhe i bëri thirrje BMA të “ndalojë trazirat e pakuptimta”. Ai shtoi se “dera e tij mbetet e hapur” për të diskutuar çështjen e kushteve të punës, por përsëri përjashtoi çdo negociatë të re për pagat. Ministri denoncoi protestat të cilat kanë çuar në anulimin e më shumë se 800,000 takimeve në Angli gjatë vitit të kaluar, pasi NHS lëkundet në vazhdën e pandemisë Covid-19.

Inflacioni në Britani kishte qenë mbi 10% por ra në 6.8% në korrik. Megjithatë, ajo mbetet më e larta në mesin e vendeve të G7.