Meta: Shpopullimi drama më e madhe, që po i ndodh vendit, t’i kthejmë shqiponjat në folenë e tyre 

schedule13:24 - 16 Mars, 2021

schedule 13:24 - 16 Mars, 2021

Presidenti Ilir Meta ka publikuar raportin e Komisionit Ekonomik për Europën në OKB, sipas të cilit Shqipëria kryeson listën e vendeve që kanë përjetuar rritjen më të madhe të emigracionit në vitin 2020 pavarësisht situatës së pandemisë. Meta shprehet se shpopullimi është drama më e madhe që po i ndodh vendit dhe thekson se duhet bërë gjithçka që shqiponjat të qëndrojnë dhe të kthehen në folenë e tyre.

“Shpopullimi është drama më e madhe, që po i ndodh vendit. Një tjetër raport, kësaj here i Komisionit Ekonomik për Europën në Kombet e Bashkuara, bën me dije se Shqipëria kryeson listën e vendeve, që kanë përjetuar rritjen më të madhe të emigracionit në vitin 2020, pavarësisht situatës së pandemisë.

Sipas këtyre konkluzioneve mesatarja e të larguarve në vitin 2020 ishte mbi 550 qytetarë për 100 mijë banorë, një tendencë dukshëm në rritje në krahasim me vitin 2015 kur treguesi ishte rreth 350 emigrantë për 100 mijë banorë.

Ndaj duhen shumëfishuar përpjekjet e të gjithë aktorëve jo vetëm për t’i thënë NDAL SHPOPULLIMIT, por për programe konkrete e realiste, që u krijojnë mundësi më të mira qytetarëve e sidomos të rinjve. Të bëjmë gjithçka, që shqiponjat të qëndrojnë dhe të kthehen në folenë e tyre dhe Shqipëria të ngrihet lart, atje ku e meritojnë ëndrrat dhe sakrificat e shqiptarëve”, shkruan Meta./mv.abcnews.al