Cila metodë duhet të ndiqet në varësi të ushqimit që dëshironi të ngrohni përsëri
Jo të gjithë kanë kohë çdo ditë t’i kushtojnë gatimit të ushqimit, prandaj opsioni ynë i vetëm është të hamë ushqimin e djeshëm. Por si mund ta ngrohim pa humbur shijen e tij?
Në mikrovalë
Siç e dini tashmë, ju mund të ngrohni pothuajse gjithçka në mikrovalë, veçanërisht nëse janë spageti, supa, zierje dhe shumica e perimeve. Shmangni ngrohjen e ushqimeve me një strukturë krokante sepse ato do të shkërmoqen ose diçka me maja (siç është pica), pasi do të zbutet shumë dhe më pas do të bëhet e fortë dhe e thatë.
Në furrë
Nëse nuk nxitoni, së pari prisni që furra të nxehet dhe më pas ngrohni ushqimin. Nëse dëshironi të ngrohni patate me lazanjë, shtoni pak ujë në skajet dhe mbulojini me fletë metalike për t’i mbajtur me lëng.
Në tigan
Tava është ena e duhur për të ngrohur picën e djeshme (të paktën nëse keni më shumë se një copë, pasi brumi do të mbetet i freskët dhe djathi do të shkrihet në mënyrë të barabartë.
Në tenxhere
Ju mund të përdorni një tenxhere për të ngrohur supat dhe salcat. Mund të zgjasë pak më shumë se mikrovala, por është efektive dhe do të jetë mirë të përzieni shpesh./abcnews.al