Menuja ditore e një mbretëreshe të vërtetë

schedule18:21 - 13 Nëntor, 2021

schedule 18:21 - 13 Nëntor, 2021

E keni dëgjuar thënien “në mëngjes ha si mbret, në mesditë si zot dhe natën si lypës”. Kur ke një fron të vërtetë, megjithatë, gjithçka përmbyset. Merrni për shembull Mbretëreshën Elizabeth, e cila e nis ditën e saj me një filxhan çaj dhe pi një gotë shampanjë para se të shkojë në shtrat!

Mbretëresha Elizabeth, siç thoni ju, ka zakone shumë të veçanta të të ngrënit dhe menuja e saj shpesh duket se ndjek një protokoll të rreptë, pasi ajo pak a shumë shijon disa gjëra çdo ditë, pa lënë të kuptohet se nuk ka dobësitë e saj, të cilave ndonjëherë i dorëzohet. Ditën në Buckingham Palace, mbretëresha e fillon duke pirë çaj Earl Grey, të thjeshtë, pa sheqer dhe qumësht, shoqëruar me biskota.

Por mos mendoni se ky është vetëm mëngjesi i saj. Për të qenë të saktë, është më tepër, pasi vazhdon me një mëngjes të rregullt, i cili zakonisht përfshin fruta dhe drithëra. Që ta dini, nuk është vetëm nëna juaj ajo që i mban drithërat në errësirë për t’i mbajtur ato të freskëta. Të njëjtën kërkesë ka edhe mbretëresha Elizabeth, pasi siç beson ajo, kështu qëndrojnë të freskëta! Edhe nëse nuk ka oreks për drithëra, mund të hajë edhe bukë të thekur me reçel ose vezë të fërguara me salmon të tymosur dhe tartuf. Në fakt, ajo preferon vezët kafe në krahasim me ato të bardha, sepse mendon se kanë më shumë shije. Çfarë mund të thotë, ajo është një mbretëreshë, ajo do të dijë diçka!

Para drekës, mbretëresha i thotë jo një aperitiv me xhin dhe Dubonnet (një aperitiv i ëmbël me bazë vere) me një fetë limoni dhe shumë akull. Sigurisht, aperitivi mund të hapë oreksin, por dreka e tij duhet të jetë domosdoshmërisht e lehtë, zakonisht duke përfshirë peshk me perime. Sipas një ish-kuzhinieri të familjes mbretërore, asaj i pëlqen shumë gjuha e pjekur në skarë me spinaq ose kungull i njomë. Alternativa e përsëri peshkut është zakonisht pula me sallatë, ndërsa për të kuptuar se sa është pro një diete të shëndetshme, nuk i kombinon kurrë me patate, oriz apo makarona. Përsa i përket përzgjedhjes së menusë, shefi i pallatit i jep një listë me pjatat e sugjeruara dy herë në javë dhe ajo zgjedh çdo herë atë që dëshiron.

Pasditeve, si një angleze e vërtetë, pi çajin e saj të pasdites, i cili shërbehet me një sanduiç me kastravec, salmon të tymosur, vezë dhe majonezë ose proshutë dhe mustardë. Detaj i rëndësishëm: simiteve u heqin gjithmonë koren, sepse siç thamë, mbretëresha shmang kaloritë e panevojshme! Sigurisht që e njëjta gjë duket se nuk është e vërtetë për ëmbëlsirat, pasi as këto nuk i mungojnë dietës së saj. Konkretisht, me çajin e pasdites, ajo ha qindarka me reçel ose sanduiçe të mbushura me reçel mjedër, të cilat priten në formë të rrumbullakët sa stilolapsi anglez, si dhe biskota, biskota, ëmbëlsira dhe kek. E ka qejf me sa me siper, apo jo?

Edhe nuk ndalet këtu, pasi mbretëresha Elizabeth ka një dobësi të madhe për çokollata, aq sa nuk i intereson të jetë domosdoshmërisht nga një dyqan i mirë çokollate. D Nuk është për t’u habitur që ka çokollata Cadbury ose Nestlé në pallat, për shembull.

Mbrëmja, më në fund, është koha kur menyja është vërtet mbretërore, pasi përfshin fileto viçi ose dreri apo salmon, me mishin që shërbehet me një salcë të pasur kërpudhash, krem ​​dhe uiski. E preferuara e saj është specialiteti britanik rosto e së dielës, e cila nuk është gjë tjetër veçse mish i pjekur në skarë me patate të shërbyer me puding Yorkshire, perime dhe salcë salcë mishi. Për ëmbëlsirë, ajo preferon fruta të tilla si luleshtrydhet ose pjeshkët e bardha të ëmbla nga serrat në Kështjellën Windsor.

Para se të flejë, mbretëresha Elizabeth nuk pi një pije të nxehtë, por një gotë shampanjë. Gjë e bukur të jesh mbretëreshë në fund të fundit!/abcnews.al