Mediu: Gjykata Kushtetuese të ketë pavarësi financiare

schedule10:45 - 9 Nëntor, 2021

schedule 10:45 - 9 Nëntor, 2021

Deputeti Fatmir Mediu ka kërkuar të zbatohet pavarësia financiare e Gjykatës Kushtetuese. Në komisionin për çështjet Ligjore, Mediu theksoi se duhet që kjo gjykatë të ketë autonominë e saj për të ardhur në standardet europiane.

“Duhet qartësuar ky term, pavarësia financiare e Gjykatës Kushtetuese për rolin që ka kjo gjykatë për veprimet e kuvendit dhe qeverisë. Kjo i jep autoritetin e duhur Gjykatës Kushtetuese. Për sa kohë është vënë me ligj duhet definuar qartë kush është autoriteti i Gjykatës Kushtetuese.

Mungesa e saj prish rendin e funksionimit të shtetit. Besoj se duhet të biem dakord. Më shumë se të flasim për krijimin e dinjitetit duhet të arrijmë që këtë institucion ta sjellin në standardet europiane. Nëse nuk i japim autoritet Gjykatës Kushtetuese nuk mund t’i japim asnjë institucioni tjetër.

Unë mendoj që duhet të mendojmë më shumë se kaq për ta sjellë gjykatën kushtetuese në nivelin që i takon”, u shpreh Mediu. m.v/Abcnews.al