Me këto tri pyetje do të kuptoni se çfarë e emocionon partnerin tuaj gjatë seksit

schedule22:49 - 1 Tetor, 2021

schedule 22:49 - 1 Tetor, 2021

Kur jemi në një lidhje ku mungon seksi, shumica prej nesh “tendosin” mendjen për të gjetur se çfarë është e gabuar dhe si të merren me të. Ne përpiqemi të imagjinojmë atë që partneri ynë mund të jetë duke menduar ose ne i nënshtrohemi stereotipeve që korrespondojnë me secilën gjini, duke nxjerrë përfundime arbitrare që shumicën e kohës nuk korrespondojnë me realitetin.

E vërteta është se një faktor kritik që e bën seksin të shtyhet vazhdimisht është fakti se pothuajse askush nuk mendon se si fillon i gjithë ky proces. Me pak fjalë, hapi i parë që do të çojë në kënaqësi erotike.

Për shumicën e njerëzve, qëllimi nuk është vetëm të bëjnë seks me partnerin e tyre, por edhe që partneri i tyre ta dëshirojë atë  në atë moment. Për ta arritur këtë, megjithatë, ne duhet të dimë se çfarë ndez flakën e dashurisë.

A keni menduar se partneri juaj mund të refuzojë një propozim për seks, jo sepse ai/ajo nuk ju dëshiron seksualisht, por sepse nuk i pëlqen mënyra sesi i afroheni atij/asaj.

Për shembull, stereotipi i romancës për fillimin e seksit nuk vlen për të gjitha gratë, as nuk vlen për të gjithë burrat për stimulin vizual. Një grua mund të zgjohet seksualisht nga një lëvizje pasionante e momentit nga partneri i saj, ndërsa tek një burrë një përkëdhelje romantike ose një bisedë e këndshme.

Pra, si e dimë se çfarë lloj partneri jemi? Sipas studimeve të kryera mbi mijëra njerëz në lidhje me preferencat e tyre në lidhje me fillimin e marrëdhënieve seksuale, studiuesit kanë gjetur tre pika të vështira që zakonisht e bëjnë të vështirë për çiftet.

Këtu janë tre pyetje që mund t’i bëni partnerit tuaj për të kapërcyer këto “pika të vështira” dhe për të gjetur se çfarë i pëlqen vërtet para seksit.

“Preferon që unë të flas me ty apo të të prek?”

Dallimi midis atyre që duan të flasin dhe atyre që irritohen nga prekja është i qartë. Disa njerëzve u pëlqen të kenë një ftesë verbale të qartë për të bërë seks. Biseda me ta paraqet parathënie për ta. Për të tjerët, megjithatë, kjo është diçka si një “pengesë dashurie”, pasi ata preferojnë një prekje dinak, një përqafim të fortë ose një puthje të zgjatur.

“A doni që unë t’ju tregoj drejtpërdrejt apo tërthorazi?”

Disa njerëz preferojnë të tregojnë letrat e tyre që në fillim, me një propozim ose ftesë të menjëhershme që nuk lë asnjë implikim, ndërsa të tjerët e konsiderojnë një trajtim të tillë të ftohtë dhe të papritur. Në vend të kësaj, ata kanë nevojë për atë që shumë e quajnë “loja e joshjes”, me aludime nëntokësore, ngacmime dhe flirtime që gradualisht i vendosin në humor për parathënie.

“A duhet t’ju befasoj apo paralajmëroj?”

Disa njerëz e duan parashikimin, mendimin dhe planifikimin e aktit seksual ndërsa eksitimi i tyre rritet. Të tjerët, të cilët zakonisht janë ithtarë të spontanitetit, ndihen krejtësisht të zgjuar kur habiten nga partneri i tyre seksual.

Cilado kategorie që i përkisni, është mirë që t’i diskutoni këto mundësi me partnerin tuaj për të parë se çfarë i pëlqen vërtet dhe do ta bëjë atë të paaftë për t’ju ​​rezistuar. Në fund të fundit, shije të ndryshme në këtë rast mund të shtojnë… “kripën” që i duhet jetës suaj seksuale për ta hequr!/abcnews.al