Me këtë ushtrim do të zvogëloni yndyrën e barkut

schedule07:33 - 31 Dhjetor, 2021

schedule 07:33 - 31 Dhjetor, 2021

Përpjekja për të humbur yndyrën e barkut është sigurisht shpesh rraskapitëse. Ushtrimi i rregullt do t’ju ndihmojë në përpjekjen për të reduktuar yndyrën, megjithatë ushtrimet e duhura do të jenë edhe më efektive. Prandaj ekziston një ushtrim i cili është ideal për humbjen e yndyrës nga barku. Por çfarë është ky ushtrim?

Ushtrimi ideal

HIT është forma më e mirë e stërvitjes, e cila do t’ju ndihmojë në thelb me dhjamin e barkut, është intensiteti i lartë, i cili arrin djegien e shpejtë të disa kalorive në një kohë të shkurtër. Vrapimi dhe çiklizmi janë dy mundësi të shkëlqyera, si dhe ecja, për t’u larguar nga stili i jetesës sedentare. Megjithatë, trajnimi me intensitet të lartë, HIIT, po fiton tërheqje me një diferencë të madhe. Ky trajnim përfshin ushtrime dhe lëvizje për të gjithë trupin si kërcime, squats, projeksione, sprinte në vend, plank etj., të cilat synojnë të rrisin ritmin e zemrës. Lëvizja totale e trupit, aktivizon më shpejt muskujt e barkut.

Hulumtimet zbulojnë

Sipas hulumtimit të publikuar në The British Journal of Sports Medicine, stërvitjet me intervale janë shumë më efektive në reduktimin e yndyrës së trupit në krahasim me ushtrimet e moderuara, të tilla si ecja dhe vrapimi. Një studim tjetër zbuloi gjithashtu se trajnimi me interval me intensitet të lartë (HIIT) uli ndjeshëm masën e yndyrës totale, të barkut dhe të organeve të brendshme, po aq efektive në të dyja gjethet. “HIIT është një formë ushtrimi jashtëzakonisht efektive dhe efikase, e cila rrit me shpejtësi rrahjet e zemrës dhe djeg një sasi të konsiderueshme kalorish në një periudhë të shkurtër kohore”, tha Tom Holland, MS, CSCS, CISSN, fiziolog profesional./abcnews.al