Më 7 prill votohet për pezullimin e Rusisë nga Këshilli për të Drejtat e Njeriut

schedule17:46 - 6 Prill, 2022

schedule 17:46 - 6 Prill, 2022

Më 7 prill do të votohet lidhur me largimin e Rusisë nga Këshilli për të Drejtat e Njeriut

Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara, do të votojë më 7 prill, për ta suspenduar Rusinë nga trupa e Këshillit për të Drejtat e Njeriut.

Ky votim vie pas raportimeve se trupat ruse kanë kryer krime të rënda në qytetin Buça të Ukrainës.

Votimi është konfirmuar për orën 10 të enjten, tha Paulina Kubiak, një zëdhënëse për presidentin e Asamblesë së Përgjithshme, Abdulla Shahid.

Dy të tretat e vendeve që votuan në asamblenë prej 193 anëtarësh duhet të mbështesin pezullimin që Rusia të hiqet përkohësisht nga Këshilli i të Drejtave të Njeriut me bazë në Gjenevë.

Vitet e fundit, organizata ka qenë nën presionin e imponuar nga autoritetet në vazhdën e goditjes së vazhdueshme ndaj organizatave joqeveritare, mediave të pavarura dhe institucioneve demokratike në të gjithë Rusinë.

Shumë aktivistë, gazetarë dhe njerëz të tjerë janë larguar nga Rusia për në vende të tjera që kur Rusia nisi sulmin në shkallë të gjerë ndaj Ukrainës më 24 shkurt./REL/