Majoneza, ndër produktet më të shitura gjatë pandemisë

schedule07:35 - 6 Gusht, 2020

schedule 07:35 - 6 Gusht, 2020

Periudha e karantinës bëri që shumë persona të shtonin në peshë. Ndërsa u rrit kërkesa për blerjen e ushqimeve në supermarkete. Një ndër produktet më të kërkuara ishte majoneza, e cila vazhdon të ketë blerjes.

“Xhevahiri i fshehur ka qenë ushqyerja në shtëpi, që është rritur me 17% në tremujor, pasi konsumatorët kanë ngrënë më shumë supa, kanë përdorur më shumë komplete vakti dhe kanë shoqëruar ushqimet e tyre me majonezë”, tha CEO i Unilever Alan Jope për Reuters.

Ndërkohë në përgjithësi, ai raportoi se shitjet themelore ranë 0,1% në gjysmën e parë të vitit, shumë më pak sesa pritej në një ekonomi të gjunjëzuar nga pandemia COVID-19./abcnews.al