Lëvizja e papritur, Albin Kurti i vendos taksë kamionëve që futen nga Shqipëria

schedule16:16 - 1 Qershor, 2020

schedule 16:16 - 1 Qershor, 2020

Hapja e kufijve nga ana e Kosovës për shtetasit shqiptarë është bërë në këmbim të një takse e cila sipas autoriteteve kosovare do të shërbejë për të paguar dezinfektuesin për secilin lloj mjeti.

Kamionët që kanë kaluar sot nga Shqipëria drejt Kosovës janë taksuar me një tarifë në bazë të peshës së secilit prej tyre.

LEXO EDHE: Hapja e kufijve, policia shpjegon nëse lejohet hyrja në Greqi, Itali dhe Maqedoni

Çmimet për njësi sipas peshës së mjeteve të rënda

-Nga 3.5 ton deri në 7 ton është 17 euro

-Nga 7.5 ton deri në 19 ton është 19 euro

-Mbi 12 ton është 22 euro

Pagesa thuhet një njoftimin e shpërndarë në pikat kufitare thuhet se do të bëhet nga personi juridik ose fizik në momentin e hyrjes në territorin e Kosovës, ndërsa duhet të pajiset me një letër që dëshmon se është dezinfektuar./abcnews.al