Lëshon satelitët në orbitë për më pak se 180 minuta, zhvillohet droni i parë autonom në botë

schedule12:11 - 5 Dhjetor, 2020

schedule 12:11 - 5 Dhjetor, 2020

Ravn X është droni i parë satelitor në botë, i projektuar për të mbajtur dhe lëshuar satelitë në hapësirë. Kompania prodhuese Aevum thotë se droni plotësisht autonom është 24 metra i gjatë dhe mund të fluturojë nga çdo pistë që është të paktën një milje e gjatë.

Droni mund të mbajë satelitë me peshë deri në 500 kg, plotësisht në mënyrë autonome pa asnjë infrastrukturë të kushtueshme. Zhvilluesit thonë se ky mjet mund të ndihmojë shkencëtarët të vendosin shpejt dhe me shpejtësi sensorë në orbitë për eksperimente specifike.

“Përmes teknologjive tona autonome, Aevum do të shkurtojë kohën e drejtimit të lëshimeve nga vite në muaj dhe kur klientët tanë e kërkojnë atë, në minuta. Kjo është e nevojshme për të përmirësuar jetën në Tokë. Kjo është e nevojshme për të shpëtuar jetë.“, tha kompania.

Nëse do të jetë e nevojshme, Aevum thotë se do të jetë në gjendje të marrë një satelit të ri në orbitën e ulët të Tokës çdo 180 minuta dhe do ta bëjë këtë 24 orë në ditë. Aktualisht 70 për qind e sistemit të lëshimit është plotësisht e ripërdorshëm, por zhvilluesit shpresojnë që ta arrijnë atë deri në 95 për qind me versionet e ardhshme. /abcnews.al

Droni është rreth sa dy autobusë shkollorë - rreth 80ft - dhe mund të mbajnë satelitë me peshë deri në 500 kg plotësisht në mënyrë autonome pa asnjë infrastrukturë të kushtueshme