Ky test personaliteti zbulon nëse ju keni nevojë për një ndryshim

schedule18:09 - 5 Shkurt, 2023

schedule 18:09 - 5 Shkurt, 2023

Detyrimet rutinë dhe të përditshme marrin shumë kohë dhe shpesh na largojnë nga rruga e dëshirave dhe nevojave tona të vërteta.

Bëni kuizin dhe shikoni nëse është koha për një ndryshim.

  1. Keni kohë për gjithçka që dëshironi?

A. Kam kohë por është e vështirë për mua të vendos se çfarë dua të bëj vërtet

B. Puna ime merr shumë nga koha dhe energjia ime, kështu që e përdor kohën time të lirë për të pushuar

C. Ka kaq shumë gjëra që dua të bëj, por nuk i bëj nuk di ku të fillojë. Unë jam i mbërthyer në një rutinë

  1. Kur ishte hera e fundit që iu përkushtuat një interesi personal?

A. Unë jetoj për njerëzit e tjerë. Nëse ata janë të lumtur, unë jam i lumtur. Unë nuk i bëj shpesh gjërat vetëm për veten time

B. Unë shpesh ndjek interesat e mia, por jo pa presion mjedisor. Do të doja të bëja diçka vetëm për argëtim

C. Nuk më kujtohet

  1. Sa e kontrolloni jetën tuaj?

A. Kam kontroll mbi disa pjesë të jetës sime, por do të doja të bëja më shumë gjëra që më përmbushin.

B. Jeta ime duket kaotike

C. Disa nga aftësitë e mia janë të kufizuara dhe do të doja t’i përdorja ato çdo ditë

  1. Si kanë ndryshuar prioritetet tuaja ndër vite?

A. Kur isha më i ri, isha më i përqendruar te vetja ndërsa tani te familja ime

B. Kam punuar shumë për të arritur sukses në punë, por tani do të doja të kaloja kohën time me njerëzit që dua

C. Kam pasur shumë ëndrra që i humba gjatë rrugës. Do të doja të kisha një plan më të qartë për të ardhmen

  1. A mund të inkurajoni dhe motivoni veten?

A. Unë jam i shkëlqyeshëm në motivimin e fëmijëve, por ka kohë që më është dashur të shtyj veten për të bërë diçka

B. Unë kam një qëllim të qartë

  1. Sa shpesh flisni me njerëz të rinj/të panjohur?

A. Rrallë. Pjesën më të madhe të kohës e kaloj me familjen time dhe me njerëzit që tashmë i njoh mirë

B Shpesh. Por këto janë zakonisht takime të shkurtra me klientët ose kolegët, rrallë në disa situata të relaksuara

  1. Në cilat fusha qëndrojnë potencialet dhe pikat tuaja të forta?

A. Empati, mirëkuptim dhe vetëbesim

B. Komunikueshmëri, planifikim dhe kreativitet

C. Entuziazëm, përshtatshmëri dhe sens të përbashkët

Shumica e përgjigjeve nën A – Karriera

Ju punoni shumë për t’u siguruar që të gjithë rreth jush të jenë të lumtur dhe të përmbushur, dhe ju e shihni këtë si një rol kryesor në jetën tuaj. Nga natyra, ju jeni të prirur të kujdeseni për të tjerët, por herë pas here keni nevojë për një kujtesë se duhet të kujdeseni edhe për veten. Kur angazhohemi për sfida të reja, kjo krijon një ndjenjë përmbushjeje dhe vetëbesimi që na tregon se mund të arrijmë gjithçka që dëshirojmë. Kjo ndjenjë e vetëbesimit na lejon t’u japim më shumë të tjerëve.

Shumica e përgjigjeve nën B – Efikasiteti

Jeni shumë të motivuar dhe i përkushtoheni plotësisht çdo gjëje. Ndonjëherë ndiheni të mbingarkuar nga përgjegjësitë që merrni përsipër dhe keni nevojë për një pushim për të menduar për atë që keni nevojë në jetë.

Shumica e përgjigjeve nën C – Endacak

Dikur keni pasur ëndrra dhe plane të lidhura me të ardhmen, të cilat me kalimin e kohës mbetën diku pas jush, të parealizuara dhe disi të harruara. Ju keni një gamë të gjerë aftësish, por ju mungojnë mundësitë për t’i përdorur ato. Përpiquni të arrini me disa qëllime dhe plane për t’u përkushtuar dhe ta bëni atë diçka që vërtet e doni dhe dëshironi të bëni. /abcnews.al