Ky studim dëshmon se nuk duhet gjithmonë të dëgjoni miqtë tuaj

schedule22:59 - 23 Qershor, 2022

schedule 22:59 - 23 Qershor, 2022

Të flasësh me miqtë për jetën e të njohurve nuk është diçka e re, por teknologjia moderne e bën shumë të lehtë komunikimin nga chat-i tek profilet e takimeve dhe faqet në rrjetet sociale për të informuar miqtë tuaj në çdo detaj.

Shumë prej nesh fillojnë të flasin me miqtë për marrëdhëniet tona para se ato të bëhen një lidhje, duke kërkuar këshilla që në hapin e parë. Hulumtimi më i fundit zbuloi se 80% e beqarëve thanë se ishte e rëndësishme të merrnin këshillat e miqve se me kë të dilnin, 86% vunë në dyshim këshillat e miqve të tyre dhe shumica e tyre u penduan vërtet. Ata ndoqën këshillën, më në fund u ndjenë sikur të kishin marrë një vendim të gabuar.

Logan Ury, Drejtor i Shkencës për Marrëdhëniet dhe autor i librit How to Not Die Alone, thotë: “Është e rëndësishme të mësoni se si të përshtateni me ndjenjat dhe nevojat tuaja dhe të kuptoni se si ndiheni për dikë.

Përveç kësaj, vlen të përmendet se ne zakonisht nuk e ndajmë të gjithë historinë kur kërkojmë këshilla. Një 84% e habitshme e beqarëve pranuan se nuk janë plotësisht të sinqertë kur kërkojnë këshilla dhe shpesh fshehin disa nga detajet.

Nga ana tjetër, 50% thanë se nuk janë gjithmonë të sinqertë se si ndihet ai në të vërtetë kur u jep këshilla miqve të tij për takime, ose sepse ata nuk duan të lëndojnë ndjenjat e tyre ose sepse mendojnë se shoku i tyre nuk dëshiron ose nuk duket gati për reagime objektiv./abcnews.al