Humbja e peshës pasohet nga lodhje e vazhdueshme, veçanërisht nëse po përpiqeni të reduktoni sasinë e ushqimeve të përpunuara ose sheqernave që mund të konsumoni në baza ditore. Një “aleat” në këtë përpjekje është dhe molla. Duket se bën shumë më tepër sesa ta mbajë mjekun larg jush.
Falë përmbajtjes së lartë të flavonoideve dhe fibrave, molla ndihmon në reduktimin e yndyrës në bark. Mollët janë zgjedhja ideale për shumë arsye, duke përfshirë uljen e kolesterolit, menaxhimin e presionit të gjakut, përmirësimin e shëndetit të zorrëve dhe parandalimin e formimit të yndyrës në bark.
Mollët janë të pasura me fibra pektine, e cila bën dy gjëra: nxit ngopjen dhe mund të ngadalësojë metabolizmin tuaj sepse shpërbëhen ngadalë. Pra, kur ndihemi të ngopur, nuk do të kërkojmë një rostiçeri tjetër. Në të njëjtën kohë, mollët kanë kalori dhe sheqer minimal.
Mollët janë gjithashtu të pasura me polifenole, të cilat shoqërohen me antioksidantë të dobishëm që dihet se ndihmojnë në menaxhimin dhe kontrollin e peshës. Në fakt, një rishikim zbuloi se ngrënia e rregullt e mollëve shoqërohej me humbje peshe te njerëzit që tashmë konsideroheshin “mbipeshë”. /abcnews.al