Ky është vendi me rregullat më të pazakonta në botë

schedule09:29 - 29 Prill, 2021

schedule 09:29 - 29 Prill, 2021

Qyteti-shtet Singapori, pavarësisht se është një vend i vogël ishullor, është i njohur për ekonominë e tij të pasur. Singapori është gjithashtu një destinacion unik udhëtimi falë ndihmës së tij të ngrohtë. Ky vend i vogël është gjithashtu shumë i popullarizuar për rregullat e tij interesante. Një nga rregullat më interesante është ndalimi i çamçakëzit.

Nëse nuk zbatohet, njerëzit mund të marrin një gjobë prej 10 mijë dollarësh. Kalimi i semaforit me dritë të kuqe dhe pirja e duhanit janë një ndër rregullat me gjoba më të mëdha. Nëse përpiqeni të kaloni me dritë të kuqe, mund të përballeni me një gjobë prej 20 deri në 1 mijë dollarë si dhe tre muaj burg. Të njëjtat ndëshkime zbatohen për përdorimin e paautorizuar të lidhjes Wi-Fi të dikujt.

Lartësitë e ndërtesave në Singapor janë të kufizuara në 280 metra. Ekziston vetëm një strukturë që e thyen këtë kufizim. Kjo është Kulla Guoco e gjatë 290 metra, e ndërtuar me leje të veçantë. Është gjithashtu një nga vendet më të pasura në botë. Një në çdo 6 njerëz që jetojnë në këtë vend ka një kursim prej 1 milion dollarë ose më shumë. Kjo do të thotë 17 përqind e popullsisë së përgjithshme, e cila është përqindja më e lartë në botë.

Përafërsisht 80 përqind e popullsisë jeton në banesa publike. Një ndalim tjetër interesant është se nëse jeni i martuar, është e ndaluar të keni 2 shtëpi. Është gjithashtu të keni një makinë në këtë vend. Shumica e njerëzve preferojnë të përdorin transportin publik. Blerja e makinave është e kufizuar për shkak të taksave të larta.

Makina e ndotur nuk konsiderohet normale në këtë vend. Mund të gjobiteni nëse makina nuk është pastruar. Ndalohet gjithashtu çdo lloj zhurme pas orës 22:00. Nëse harroni portofolin ose telefonin tuaj diku, mund të shkoni dhe ta gjeni në të njëjtin vend pas orësh. /abcnews.al