Kur është koha e duhur për t’u ndarë me partnerin tuaj

schedule21:47 - 1 Tetor, 2022

schedule 21:47 - 1 Tetor, 2022

Shumica e grave kanë një nevojë të fortë për shoqëri dhe kontakt emocional, si rezultat i të cilave çështjet e natyrës erotike na preokupojnë fort. Një marrëdhënie romantike mund t’ju ofrojë ndjenja dhe përvoja të paprecedentë, por ka edhe raste kur duhet të largoheni dhe të vazhdoni përpara.

Mjafton një vështrim rreth jush për të parë se në epokën e sotme, marrëdhëniet toksike janë të shumta. Miliona gra i durojnë situatat dhe sjelljet që i shqetësojnë (ose i ofendojnë) nga frika se mos humbasin gjysmën tjetër ose thjesht për shkak të vështirësive emocionale për të kthyer faqen në jetën e tyre personale.

Kur të largoheni nga një marrëdhënie – çfarë thonë ekspertët

Nëse e keni vendosur, ka mënyra të panumërta për të përfunduar një ndarje: Mund të shkoni me pushime, të dilni për pije me miqtë, të filloni një aktivitet të ri ose t’i përkushtoheni punës tuaj.

E vërteta është se ditët e para pas ndarjes nuk janë periudha më e këndshme, por duhet t’i jepni vetes kohë për të përpunuar të dhënat e reja.

Sipas një sondazhi të vitit 2022 me 1050 njerëz të këtij mijëvjeçari të kryer nga VICE dhe kompania dixhitale e financave personale SoFi, 49% raportuan se qëndruan në marrëdhënie që nuk u shërbyen më për më shumë se një vit pa ndërmarrë veprime, dhe 15% të tjerë qëndruan më shumë se 5 vjet. Gjithashtu mbresëlënës është fakti se 45% e të anketuarve raportuan se kishin qëndruar në miqësi toksike për më shumë se një vit.

“Për t’u ndarë, gjithmonë duhet të shqetësoni ndjenjën e qetësisë. Duhet të krijoni njëfarë konflikti. Pavarësisht nëse keni frikë të filloni nga e para, apo thjesht të largoheni nga zona juaj e rehatisë, një ndarje do të thotë në mënyrë të pashmangshme ndryshim”, thonë ekspertët.

Çfarë duhet të bëni kur partneri juaj dëshiron të ketë gjithmonë të drejtë dhe gjithçka ju çmend

Hulumtimet kanë treguar se besimi është një nga tre vlerat kryesore që njerëzit e këtij mijëvjeçari kërkojnë tek partnerët e tyre.

Sipas ekspertëve, kur besimi në një marrëdhënie tronditet, fillon numërimi mbrapsht për ndarjen. Siç thekson ai, është shumë e rëndësishme që të mund të bisedoni me partnerin tuaj për çështje serioze financiare apo për krijimin e një familjeje

Shumë njerëz fshehin detaje të rëndësishme financiare nga partneri i tyre, duke krijuar një boshllëk dhe dyshime. Komunikimi dhe diskutimi i sinqertë është çelësi i një marrëdhënieje të suksesshme, kështu që gjëja më e mirë që mund të bëni është të flisni me partnerin tuaj për çdo gjë që keni në mendje. /abcnews.al