Në gatim çdo herë mund të mësoni gjëra të reja dhe ato që duhet ose nuk duhet të bëni. Kjo është për shkak se na kanë mbetur disa zakone që mund t’i heqim qafe. Për shembull, mos hidhni disa ushqime që ne i konsiderojmë të padobishme dhe që nuk duhen konsumuar. Sepse ne mund t’i përdorim ato në mënyra të tjera
Zbuloni për shembull, disa nga gjërat që nuk duhet t’i hidhni në plehra kur gatuani:
Lëkura e parmixhanos
Ju mund të mos e hani atë por do ta përdorni në një mënyrë tjetër. Lëkura e fortë e parmixhanos është ideale për aromatizimin e lëngjeve të perimeve ose salcës së domates. Mbajeni lëvoren e parmixhanos dhe përdoreni sa herë që dëshironi në recetën që dëshironi.
Uji i makaronave
E megjithatë uji që zieni makaronta është shumë më i dobishëm sesa mendoni. Uji i kripur që ka marrë të gjithë niseshtenë nga makaronat dhe mund të përziehet me një salcë domate të thjeshtë dhe karkaleca. Prandaj mos e hidhni në lavaman.
Lëkura e portokallit
Para se të shtrydhni portokallin tuaj dhe të bëni lëng, sigurohuni që të merrni gjallërinë dhe ta ruani në frigorifer. Me këtë ju mund të aromatizoni ëmbëlsira, biskota, simite dhe madje edhe rizoton tuaj. E njëjta gjë vlen edhe për lëkurën e limonit. l.k/abcnews.al

