Konsumimi i kafesë mund të zvogëlojë shansin për të zhvilluar kancer në mëlçi

schedule16:47 - 8 Nëntor, 2019

schedule 16:47 - 8 Nëntor, 2019

Një filxhan kafe në mëngjes mund të ketë më shumë përfitime sesa t’i ndihmoje punëtorët e lodhur nga puna të qëndrojnë zgjuar.

Kafeja përmban polifenole që mund të ndalojnë shprërndarjen  e qelizave kancerogjene.

Studiuesit nga Universiteti i Queen’s Belfast dolën në përfundime se pothuajse gjysmë milioni njerëz, pinë kafe. abcnews.al

Sidoqoftë pirja e kafesë nuk është aq mbrojtëse kundër kancerit të mëlçisë sesa ndalimi i pirjes së duhanit, ulja e alkoolit ose humbja e peshës.

Studimi, i paraqitur në Konferencën e Institutit Kombëtar të Kërkimit të Kancerit (NCRI) në Glasgow, zbuloi se  njerëzit e moshuar, ata që pinin alkool dhe burrat në veçanti kishin më shumë gjasa të pinin kafe.

Fondi Botëror i Kërkimit të Kancerit gjithashtu ka dale në përfundim se është “e mundur ” që konsumimi i kafesë zvogëlon rrezikun e kancerit të mëlçisë. /abcnews.al

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!