Komisioni për Veprimtaritë Prodhuese, Balluku prezanton projektbuxhetin e Ministrisë së Infrastrukturës për vitin 2023

schedule11:37 - 3 Nëntor, 2022

schedule 11:37 - 3 Nëntor, 2022

Zëvendëskryeministrja Belinda Balluku është e panishme në Komisionin për Veprimtaritë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin, për prezantimin e projektbuxhetit të Ministrisë së Infrastrukturës dhe Energjisë për vitin 2023.

Gjatë një raporti ajo ka renditur punët që janë bërë deri tani dhe projektet e pritshme.

Balluku bëri me dije se projektet me Partneritet Publik-Privat që mbulohen nga Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë janë të buxhetuara në vlerën 4.59 miliardë lekë.

Ajo njfoti gjithahstu se punimet për rrugën e Arbrit do të mbyllen në vitin 2023, ndërsa deri tani është kryer 74% e punimeve. Ndërkohë, në vitin 2024 përfundon projekti për tunelin e Llogarasë, me 46% të punimeve të kryera deri tani. /abcnews.al