Kjo foto e ariut polar që fle mbi ajsberg jep një mesazh të fuqishëm

schedule15:04 - 13 Tetor, 2021

schedule 15:04 - 13 Tetor, 2021

Kjo foto e një ariu polar që fle mbi ajsberg është përzgjedhur si një ndër më të bukurat. Imazhi mbresëlënës është marrë nga konkursi “The Golden Turtle Festival”, i cili feston bukurinë e kafshëve të egra.

Fotoja, e bërë nga Marek Jackowski, fitoi çmimin e parë në kategorinë Kafshët në Mjedis dhe përcjell një mesazh të fuqishëm për ndryshimin e klimës. Mes imazheve më të mira, është dhe ajo e një breshke të zezë që noton midis peshqve në oqean.

Kjo fotografi e një ariu polar që fle në një ajsberg, e bërë nga Marek Jackowski, fitoi çmimin e parë në kategorinë Kafshët në Mjedis.

Pothuajse 4,000 fotografë hynë në konkursin “The Golden Turtle Festival”, i cili është projekti më i madh i këtij lloji.

Kjo fotografi, e marrë nën ujë nga Dmitry Kokh, e një breshkë të zezë indiane që notonte mes peshqve fitoi çmimin e parë në kategorinë Bota nënujore.

Kjo fotografi e një ujku që mbyllet në një dhi të re malore ndërsa garojnë nëpër peizazhin baron është marrë nga Haiyuan Tong dhe fitoi çmimin e parë në kategorinë Sjellja e kafshëve.

Kjo foto, e bërë nga Andres Luis Dominguez Blanco, e një peshkushku me ngjyra të gjalla të vendosur në një degë peme fitoi çmimin e dytë në kategorinë Natyra përmes syve të fëmijëve.

Fotografi Nicolas Remy kapi momentin kur një peshkaqen me brirë të ngritur kap një vezë dhe filloi ta hajë atë.  Fotografia doli e treta në kategorinë The Underwater World.

Një palë dre në borë

Mjellmat pushojnë pranë bregut

Ky imazh i një treshe luanësh deti të vendosur në një shkëmb në mes të ujit nga Ekaterina Vasyagina fitoi çmimin e dytë në kategorinë e Rusisë së Rezervuar.

Kjo fotografi e një peshku që noton përmes një mbështjellësi plastik nga Pasquale Vassallo fitoi çmimin e tretë në kategorinë Njerëz dhe natyrë.

Ndërkohë, Kevin Morgans fitoi çmimin e parë në kategorinë Portreti i Kafshëve me imazhin e tij të një lepuri të bardhë që mërmon.