Kjo është temperatura ideale për të drejtuar flokët

schedule10:14 - 3 Maj, 2022

schedule 10:14 - 3 Maj, 2022

Shumica prej jush kanë një rregullues flokësh dhe shpesh pyesin veten se cila është temperatura e duhur për të mos dëmtuar
flokët. Parukieret sigurisht që e dinë më mirë se kushdo temperaturën e pjastrës së flokëve.

A e dini se temperaturat shumë të ulëta i bëjnë flokët të duken jo shumë mirë? Përkundrazi, shumë e lartë mund të shkaktojë dëmtime të flokëve dhe madje shumë serioze.

Sipas ekspertëve, është mirë të vendosni hekurin e flokëve në 185 ° C. Kjo temperaturë ndihmon në stilim dhe nuk i dëmton flokët pasi nuk e humbasin lagështinë dhe mbeten me shkëlqim, të lëmuar dhe të shëndetshëm.

Temperatura e ulët nuk do të ketë rezultatet e dëshiruara pasi do t’ju duhet t’i lani flokët disa herë në mënyrë që të drejtohen siç duhet. Sigurisht, siç e theksuam edhe më lart, duhet t’i kushtoni vëmendje edhe temperaturave shumë të larta, pasi për shembull në 210° C keratina fillon të shkatërrohet.

Nëse i doni flokët me shkëlqim dhe të lëmuar, atëherë temperatura e duhur për ndreqësin tuaj do të jetë zakoni juaj i ri i bukurisë. Flokët e ëndrrave tuaja mund të bëhen realitet dhe ne sapo ju kemi zbuluar sekretin./abcnews.al