Kjo është e vetmja krijesë që mund të mposhtë peshkaqenin

schedule09:37 - 25 Qershor, 2022

schedule 09:37 - 25 Qershor, 2022

Do të pyesni veten nëse ka ndonjë gjallesë ujore në botë që mund të mposhtë peshkaqenin. E megjithatë gjetëm një gjallesë ujore dhe të vetme që mund ta bëjë këtë dhe në fakt e bën mirë.

Zbulimi i pazakontë në ujërat e Zelandës së Re bazohet në mbetjet e plagëve të gjetura në trupat e fokave. Po, ka prova për këtë dhe në fakt shkencëtarët e konfirmojnë.

Në një origjinalitet botëror, fokat e leopardit të Zelandës së Re janë gjetur se ushqehen me peshkaqenë, duke i bërë ata një nga grabitqarët e paktë detarë që e bëjnë këtë. Por kush do ta kishte menduar se një fokë do të dilte para një grabitqari të madh si peshkaqeni. E megjithatë është e vërtetë.

Studimi identifikoi mbetjet e peshkaqenëve në këtë specie fokash, si dhe shenja të dukshme të luftimit të peshkaqenëve. Duket e pabesueshme që foka të përballet me peshkaqenët, por tani ka prova të shumta që kjo ndodh shpesh në dete.

“Ne u befasuam shumë kur zbuluam se peshkaqenët ishin në menunë e tyre,” tha Van der Linde.

“Por më pas gjetëm edhe elefantë deti dhe peshkaqenë fantazmë, të cilët janë gjithashtu ushqim për këto foka. Këta grabitqarë detarë kanë gjemba të mëdhenj dhe të fortë në trupin e tyre që i mbrojnë ata. Po këto foka janë vërtet gjahtarë të vështirë dhe mund të vrasin çdo gjë që gjejnë para tyre”, shtoi më tej ai./abcnews.al