Kjo është arsyeja pse është e ndaluar të vendosni atletet tuaja në lavatriçe

schedule16:11 - 13 Nëntor, 2021

schedule 16:11 - 13 Nëntor, 2021

Ka disa mite në lidhje me pastrimin e rrobave, por disa të vërteta që mund të shkatërrojnë një herë e mirë veshjen tuaj të preferuar.

Kemi dëgjuar se vendosja e xhinseve në një larje të shpejtë, apo vendosja e një topi tenisi në lavatriçe për t’i bërë peshqirët më të butë, diçka që bie në sy.

Nga ana tjetër, nuk duhet t’i vendosni kurrë këpucët në lavatriçe, sepse nxehtësia mund të dëmtojë ngjitësin që i mban!

Ne rekomandojmë fuqimisht që të mos i vendosni këpucët në lavatriçe. Nxehtësia mund të deformojë këpucët dhe të dëmtojë ngjitësin që i mban ato në vend.

Për objektet me ngjyrë jo të ndjeshme dhe objektive, përzieni detergjentin e lëngshëm me ujë të ftohtë dhe fërkojeni derisa të dalë njolla.

Shumë njerëz mendojnë se larja në një temperaturë më të lartë do të vrasë bakteret, por nëse jeni të shqetësuar për përhapjen e mikrobeve dhe sëmundjeve, ju sugjerojmë të shtoni një dezinfektues si zbardhues që do të pastrojë siç duhet rrobat dhe makinën larëse.

Tharja është gjithashtu një mënyrë e shkëlqyer për të sterilizuar. Bakteret mund të përhapen dhe të rigjenerohen kur janë të lagura, por zakonisht nuk mund ta bëjnë këtë gjatë periudhës së një cikli tharjeje./abcnews.al