Kini kujdes, ky është rregulli i artë i blerjes së gjelit të detit

schedule17:35 - 7 Dhjetor, 2020

schedule 17:35 - 7 Dhjetor, 2020

Për blerjen e gjelit të deti, ekspertët thonë se gjeli ideal për familjen duhet të ofrojë rreth 450 gramë mish për çdo person në tryezë. Nëse nuk bleni dot një gjel të madh, më mirë do të ishte të blinit dy më të vegjël në madhësi.

Sipas agroweb,org. dy gjela të vegjël piqen më lehtë se një i madh, sidomos nëse nuk keni pajisjen e duhur elektroshtëpiake. Nëse blini mish të ngrirë, atëherë duhet të siguroheni që do t’i jepni 24 orë kohë që të shkrijë ngadalë brenda në frigorifer.

Një gjel që peshon nga 3.5 deri në 5.4 kg duhet lejuar të shkrijë në frigorifer për të paktën 1 ditë

Një gjel që peshon nga 6 deri në 7.5 kg duhet lejuar të shkrijë në frigorifer për të paktën 2 ditë

Një gjel që peshon nga 8 deri në 10 kg duhet lejuar të shkrijë në frigorifer për të paktën 4 deri në 5 ditë

Një mënyrë tjetër për shkrirjen e mishit është që ta fusni në një enë të madhe të mbushur me ujë të ftohtë, të cilin duhet ta ndërroni çdo gjysëm ore. Por, mishi duhet të jetë në paketimin përkatës dhe lëkura nuk duhet të bjerë në kontakt me ujin. Kjo mënyrë është 8 deri në 10 herë më e shpejtë se shkrirja në frigorifer. Menjëherë sapo gjeli të ketë shkrirë, ai duhet pastruar.l.k/abcnews.al

 

Mos rri jashtë: bashkohu me ABC News. Ne jemi kudo!