Kimia apo përputhshmëria? Cila është më e rëndësishme për një marrëdhënie të suksesshme

schedule18:27 - 12 Gusht, 2022

schedule 18:27 - 12 Gusht, 2022

Në një lidhje, nuk është e rëndësishme vetëm dashuria por dhe mirëkuptimi dhe respekti i ndërsjellë. A mund të jenë të lumtur vetëm çiftet që janë të pajtueshëm me njëri-tjetrin apo dhe ata që ndjejnë se kanë një kimi të fortë midis tyre?

Sipas një postimi nga Simone Saunders, eksperte e marrëdhënieve dhe terapiste në The Cognitive Corner, duhet të përqendrohemi vetëm në dy faktorë kyç për të përcaktuar nëse një marrëdhënie mund të jetë apo jo e suksesshme: kimia dhe pajtueshmëria.

Cili është dallimi?

Kimia, megjithëse është e vështirë të përkufizohet, është një ndjenjë e menjëhershme që mund ta përjetojmë fizikisht, emocionalisht ose mendërisht. Këto janë fluturat në stomak që shfaqen gjatë flirtit të parë ose shkëndijat që fluturojnë kur puthemi për herë të parë.

Përputhshmëria, nga ana tjetër, kërkon kohë dhe mendim. Është ndërtuar mbi vlera dhe interesa të përbashkëta. Pas disa takimesh, ju arrini që të zbuloni ngjashmëri që ju lejojnë të thelloheni më thellë në personalitetin e partnerit që keni në krah.

Cila është më e rëndësishme për një marrëdhënie të suksesshme?

Përputhshmëria bazohet në një kuptim të përbashkët të prioriteteve dhe krijon një bazë të shëndetshme për një marrëdhënie afatgjatë. Ajo shkon më thellë se thjesht tërheqja fizike, e cila mund të jetë një tregues se është thelbësore për një çift të mirë.

Kimia, nga ana tjetër, gjithashtu mund të përjetohet nëse jeni shumë të ndryshëm në përgjithësi. Ndërsa tërheqja për dikë është e rëndësishme në fillim, ajo vetëm nuk mund të sigurojë një themel të fortë për një marrëdhënie të lumtur.

Në mënyrë ideale, natyrisht, të dyja duhet të jenë të pranishme dhe të ekuilibruara, por një lidhje e dobët në fillim ose një bazë e vogël e përbashkët nuk është një tregues se një marrëdhënie është e dënuar të dështojë. Më e mira mund të vijë ende. /abcnews.al