Këto kombinime tastiere duhet t’i dini patjetër, nëse punoni me kompjuter

schedule10:46 - 3 Mars, 2021

schedule 10:46 - 3 Mars, 2021

Nëse jeni një person që punoni me kompjuter, kombinimi i butonave të tastierës do t’ju lehtësojnë punë. Pa humbur shumë kohë, ne do jua tregojmë më poshtë dhe ju mund t’i vini në përdorim sa më shpejt të jetë e mundur

Ctrl + A = Selekton komplet tekstin e shkuar

Ctrl + B = Bën ‘bold’ tekstin e selektuar

Ctrl + I = Bën tekstin të pjerrët

Ctrl + U = E nënvizon tekstin e shkruar

Ctrl + O = Hap një skendar të ri

Ctrl + C = Pasi keni selektuar tekstin mund ta kopjoni duke bërë këtë kombinim.

Ctrl + F = Hap një kuti kërkimi për të gjetur një fjalë në tekst

Ctrl + N = Krijoni ose lëshoni një dokument, skedar ose dritare të re, në varësi të programit.

Ctrl  + S  = Këtë kombinim mund ta përdorni për të ruajtur tekstin, në rast se ju fiket kompjuteri.

Ctrl + P = Përdoret për të printuar dokumentin që keni hapur në ekran.

Ctrl + Q = Me këtë kombinim mund të mbyllni aplikacionin me të cilin po punonin (megjithatë, në disa programe Windows mund të duhet të shtypni Ctrl + W ose Alt + F4)

Ctrl  + V  = Me këtë mund të bëni ‘paste’ pa pasur nevojë të përdorni mausin.

Ctrl + X = Pasi keni selektuar tekstin, mund t’i bëni ‘cut’ me këtë kombinim.

Ctrl + Y = Kthen tekstin që mund të keni fshirë pa dashje

Ctrl + Z = Fshin tekstin që keni shkruar.

Alt + D = Zgjidhni URL-në në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj

Alt + F  =  Hapni menunë File të programit tuaj

Alt + F4  = Mbyllni programin e hapur

Alt + H  = Hap menunë e ndihmës

Alt + U = Ndryshoni tekstin në shkronjë të madhe./e.b-abcnews.al