Disa njerëzve u pëlqen të jetojnë në mënyrë të rrezikshme. Disa njerëz kënaqen me sportet ekstreme, të tilla si kërcim me bungee, disa njerëz pëlqejnë të notojnë mes peshkaqenëve. Të tjerë ende rrezikojnë të hanë në mënyrë të rrezikshme .
Ja cilat janë ushqimet më të rrezikshme në planet:
Fugu
Është një peshk shumë helmues, i cili nëse nuk pastrohet siç duhet mund të shkaktojë vdekjen e atij që do ta konsumojë pasi është 1000 herë më helmues se ciani!
Sannakji
një pjatë koreane që duket paksa ekstreme… Nuk është se hahet oktapod i papërpunuar, është se ai shërbehet i gjallë πιά Ekspertët thonë se kjo është e rrezikshme për shkak të strukturës ngjitëse të tentakulave të oktapodit, të cilat kur dikush shkon për të gëlltitur mund të t’i bëjë dëm atij…
Shqeme të papërpunuara
Nuk i referohemi shqemeve që gjejmë në treg, të cilat pastrohen. Po flasim për bimën kur pritet nga pema. Shqema, kur pritet nga pema dhe thahet, mbulohet me një guaskë, e cila përmban një substancë shumë të rrezikshme, urusiol, i cili është helmues. Nëse njeriu i konsumon në këtë fazë, në sasi të mëdha, rrezikon jetën.
Tegillarca granosa (Muçe e gjakut)
Ky është një molusk i rrallë, i njohur si molusku gjaku, për shkak të hemoglobinës së lëngshme të kuqe në indet e buta. Ata jetojnë në thellësi të mëdha, në Paqësor, në kushte me nivele shumë të ulëta oksigjeni. Kjo do të thotë se ato filtrojnë së bashku me ujin dhe lëndët ushqyese, një numër të madh virusesh dhe bakteresh të rrezikshme. Pra, kur konsumohen, ato mund të shkaktojnë sëmundje të rënda te njerëzit.
Kasawa
Është një rrënjë që gjendet në Amerikën e Jugut, Azi dhe Afrikë. Ajo i ngjan patateve në pamje dhe cilësi, dhe është një nga burimet kryesore të karbohidrateve në shumë vende. Megjithatë, nëse dikush i ha gjethet ose rrënjët të gjalla, atëherë është në rrezik të madh, pasi ato përmbajnë cianid, gjë që e bën këtë bimë tropikale helmuese. Para se të konsumohet kasava, duhet pastruar dhe larë shumë mirë dhe t’i nënshtrohet trajtimit të duhur të njohur nga vendasit.
Tuna
Tuna është një peshk me nivele të larta të merkurit. Konsumimi i lartë mund të shkaktojë probleme serioze shëndetësore dhe madje mund të çojë në vdekje. Ekspertët rekomandojnë të mos konsumoni më shumë se 1 peshk ton të freskët në muaj. E njëjta gjë nuk është e vërtetë për ushqimin e konservuar, i cili ka një përmbajtje shumë më të ulët të merkurit. Në çdo rast, toni duhet të konsumohet me masë.
Arrëmyshk
Kjo është një erëz me aromë të veçantë por e rrezikshme nëse konsumohet në sasi të mëdha. Sasia e rekomanduar në receta është 1 / 4-1 / 2 lugë. Nëse dikush konsumon edhe 2 lugë çaji, mund të ketë efekte anësore. Këto efekte anësore janë të ngjashme me ato të shkaktuara nga droga: halucinacione, nauze, marramendje…