Këto 8 sjellje tregojnë nëse ju keni inteligjencë superiore

schedule22:00 - 7 Shkurt, 2023

schedule 22:00 - 7 Shkurt, 2023

Në “Quora”, më shumë se 100 njerëz i janë përgjigjur pyetjes “Cilat janë tiparet e zakonshme të njerëzve shumë inteligjentë”?

Disa përdorues pretendojnë se e dinë nga përvoja personale; të tjerët janë thjesht duke marrë një supozim nga çfarë kanë mësuar.

Psikologët dhe ekspertët e tjerë kanë gjetur shumë mënyra ose taktika për të matur inteligjencën njerëzore.

Ju ndoshta keni dëgjuar për testet e IQ (koeficientit të inteligjencës). Këto vlerësime janë krijuar posaçërisht për të matur aftësinë e të nxënit.
Shumë ekspertë besojnë se një test i vetëm nuk mund të japë një pamje të qartë të inteligjencës, pjesërisht për shkak se ka shumë lloje të inteligjencës për t’u marrë parasysh.Një teori e njohur, e prezantuar nga psikologu dhe profesori Howard Gardner, sugjeron se ekzistojnë nëntë lloje të ndryshme inteligjence.

Sipas një studimi të kryer shkencëtarët mendojnë se disa tipare personale ose aftësi që konsiderohen të padobishme ose negative mund të identifikojnë në të vërtetë nivelin e lartë të aktivitetit të trurit të një personi.

Dhe 8 prej tyre janë të renditura si më poshtë:

Shpesh shqetësoheni edhe për gjërat më të vogla.
Ju pëlqen të bëni shaka.
Ju jeni shumë kurioz.
Ju jeni shumë i impresionueshëm ose lehtësisht i shpërqendruar.
Ju ecni shumë.
Ju jeni i mirë në vetëkontroll.
Ju vazhdimisht gërvishtni diçka.
Ju zë gjumi gjatë ditës herë pas here.
Më shumë nga interneti