Janë shfaqur viruse të dimrit. Ka disa mënyra për të mbrojtur veten dhe sigurisht që një dietë e duhur dhe e ekuilibruar është njëra prej tyre.
Shumë studime kanë treguar se një dietë e pasur me vitamina të vlefshme është një nga shtyllat më të rëndësishme të forcimit të sistemit imunitar.
Disa vitamina, në fakt, mund të jenë një mburojë e fortë kundër viruseve dhe sëmundjeve të tjera të dimrit. Sipas hulumtimeve, vitaminat C, A dhe E si dhe acidi folik janë rojet e mbrojtjes së trupit tonë që parandalojnë hyrjen e pushtuesve patogjenë.
Me shume detaje:
Vitamina A
Ju do të gjeni shumë vitaminë A në qumështore, mish, vezë dhe peshk. Kjo vitaminë e veçantë kontribuon në gjendjen e mirë të epitelit. Ky është indi që mbulon lëkurën dhe mukozën të cilat duhet të jenë në gjendje të mirë për të parandaluar hyrjen e pushtuesve patogjenë.
Vitaminë C
Vitamina C konsiderohet roje e trupit tonë kundër infeksioneve të frymëmarrjes. Për të përmbushur nevojat tuaja ditore mund të konsumoni një portokall ose portokall të sapo shtrydhur, kivi dhe piper. Marrja e vitaminës C forcon mbrojtjen, ndihmon në shërimin e plagëve dhe mbron nga infeksionet.
Acid folik
Ose perime me gjethe jeshile, fruta agrumesh, bishtajore dhe drithëra. Kërkimet kanë treguar se mungesa e tij prish rritjen e qelizave të bardha të gjakut që janë të nevojshme për mbrojtjen e trupit. Acidi folik është një vitaminë e kompleksit B që konsiderohet thelbësore sepse kontribuon në zhvillimin normal neurologjik të fetusit, në përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe formimin e qelizave të kuqe të gjakut dhe në rregullimin e një aminoacid, vlerat e larta të të cilit fajësohen për sëmundjen koronare të zemrës.
Vitamina E
Rëndësia e vitaminës E ka të bëjë me veprimin e saj antioksidues që mban membranat qelizore në gjendje të mirë dhe parandalon veprimin shkatërrues të radikaleve të lira. Për të marrë sasi të mjaftueshme të vitaminës E mund të hani bajame, arra pishe, arra, rrepkë dhe tahini. Sidoqoftë, burimi më i mirë i marrjes është vaji i ullirit ekstra i virgjër. Mjaftojnë 3-4 lugë në ditë. l.k/abcnews.al