Katër këshilla për një interviste pune të suksesshme

schedule10:30 - 14 Janar, 2020

schedule 10:30 - 14 Janar, 2020

Aftësia për të shfaqur veten siç duhet është një aftësi e rëndësishme, veçanërisht gjatë një interviste pune. Kjo për faktin se punëdhënësit nuk marrin vetëm profesionalizmin dhe përvojën tuaj si bazë, por edhe nivelin tuaj të besimit, sa mirë flisni dhe shumë gjëra të tjera.

Sidoqoftë, përveç aftësive tuaja, ekzistojnë edhe disa teknika psikologjike që mund t’ju ndihmojnë të fitoni më shpejt dhe më me lehtësi punën e ëndrrave tuaja.

Ne kemi rishikuar disa studime të reja dhe kemi gjetur disa mënyra se si t’i bëni punëdhënësit tuaj më të interesuar për ju.

1.Mos lini takime për të hënën ose të premten

 

 

Psikologët dhe punëdhënësit me përvojë kanë gjetur kohën e përsosur për një intervistë pune: E martë nga ora 10 e mëngjesit në 3 pasdite. Në këtë ditë dhe në këtë kohë, ju keni mundësinë më të mirë të krijoni një përshtypje të shkëlqyeshme tek punëdhënësi juaj dhe ja pse: E hëna është një ditë e vështirë për të gjithë, dhe departamenti i punësimit nuk bën përjashtim. Të Premteve, të gjithë po mendojnë për fundjavën.

Pra, koha që ju mund të përdorni në avantazhin tuaj është në mes të javës për aq kohë sa nuk është në mëngjes herët.

2.Ka fjalë që nuk duhet t’i thuash kurrë

 

Disa fjalë janë si flamuj të kuq për punëdhënësit. Psikologët madje kryen një studim të veçantë dhe zbuluan se fjalë të tilla si “si për shembull” dhe hezitimi zvogëlojnë ndjeshëm shanset për të gjetur një vend pune.

Sidoqoftë, ky rregull funksionon vetëm nëse punëdhënësi juaj është më i madh se 30-40. Ata më të rinj janë më pak të vëmendshëm për fjalorin që përdorni.

3.Ajo që ju jeni duke bërë ndërsa prisni për intervistë pune gjithashtu ndikon në rezultatin final

 

 

Gjatë një interviste pune, çdo gjë e vogël ka rëndësi: ju jeni duke u vëzhguar edhe kur prisni të fillojë intervista. Punëdhënësit ekspertë nuk ju rekomandojnë të flisni në telefon ose të pini kafe. Ju nuk e keni idenë se kur punëdhënësi juaj do të paraqitet.

Është më mirë ta keni lirë dorën e djathtë në mënyrë që të mund t’i përgjigjeni shtrëngimit të dorës nga punëdhënësi. Mund të bëni një bisedë të vogël me sekretarin ose të lexoni disa revista ndërsa prisni.

4. Një veshje e përshtatshme

 

Në psikologji, ekziston një term i njohur si përforcim pozitiv – është një rezultat i këndshëm i dëshirës së një personi për të vazhduar të bëjë diçka. Ju mund ta përdorni këtë efekt në avantazhin tuaj.

Përforcimi mund të jetë shumë i ndryshëm (si paratë ose komplimentet) por kur kërkoni punë, do t’ju duhet tërheqje e ngjashme. Edhe punëdhënësi më i rreptë do t’i besojë në mënyrë të ndërgjegjshme punëkërkuesit nëse konstaton se ka diçka të përbashkët me ta, si hobi, shija e veshjeve, muzika ose librat. Edhe nëse nuk jeni kandidat i përsosur, tërheqja e ngjashmërisë do t’ju bëje të fitoni më shumë pikë./abcnews.al