Jeni në një lidhje të re? 5 gjëra që duhen mbajtur parasysh

schedule08:56 - 23 Shtator, 2022

schedule 08:56 - 23 Shtator, 2022

Është fakt që një marrëdhënie e re mund të sjellë emocione , këndvështrime të reja, eksperienca të reja, por nga ana tjetër, nëse nuk i shihni shenjat që në fillim, mund të sjellë një situatë tjetër që do t’ju lëndojë. Marrëdhënia dhe dashuria ideale, e mrekullueshme dhe perfekte, nuk mendoj se mund të ekzistojë, por me bazat e duhura mund të jesh me personin që do të të mbushë dhe të përpiqesh të ndërtosh një lidhje të shëndetshme dhe afatgjatë me të.

Pra, cilat janë gjërat që duhet të kemi parasysh kur hyni në një lidhje të re, sipas ekspertëve të rinj, të cilat do të na ndihmojnë të mbajmë ekuilibrin e duhur?

E kaluara i përket së shkuarës

Përpara se të kaloni në diçka të re, është mirë të hiqni qafe ish-in tuaj dhe ta lini të shkuarën aty ku i takon. Mos filloni të tregoni në takimet tuaja të reja të gjitha gjërat që shkuan keq dhe përfunduan në ndarje. Mbajeni mësimin dhe përvojën që keni mësuar dhe përpiquni të shmangni të njëjtat gabime, pa pasur nevojë të ankoheni dhe t’ia transferoni frikën partnerit tuaj të ri. Përqendrohuni në krijimin e diçkaje të re që do t’ju rinovojë dhe do të dëshironi të investoni në të, si në emocione ashtu edhe në kohë.

Mos bëni krahasime

Të gjithë kemi hyrë në grackën e fillimit të krahasimit të partnerëve herë pas here. Shumë keq, pasi është vërtet e pakuptimtë. Çdo person dhe marrëdhënie është e ndryshme dhe unike . Duhet t’ju ofrojë situata të ndryshme dhe do të ishte mirë ta trajtoni secilën nga marrëdhëniet tuaja si diçka unike dhe të mos futeni në procese dhe mendime për të krahasuar njerëz, qëndrime dhe situata, të cilat do t’ju mbajnë prapa.

Prioritetet e tij mund të shihen në praktikë

Epo padyshim që nuk prisni që dikush, veçanërisht kur marrëdhënia është ende e freskët, t’ju vendosë mbi gjithçka dhe mbi të gjithë dhe mes nesh nuk keni nevojë as të keni kërkesa të tilla. Por ajo që mund të merrni si një flamur jeshil është se fjalët e tij përputhen me veprimet e tij. Ai tha se do të ishe atje së shpejti brenda javës dhe ai nuk e bëri? Ai tha se do të organizonit për të bërë diçka të re së bashku dhe nuk e përmendi më kurrë? Ndoshta këtu i kushtoni pak më shumë vëmendje qëllimeve të tij dhe çfarë pritshmërish keni./abcnews.al