Inteligjenca Artificiale dhe Mbrojtja Kibernetike, Microsoft krijon “Bashkëguvernator të Sigurisë Kibernetike”

schedule20:30 - 28 Mars, 2023

schedule 20:30 - 28 Mars, 2023

Aplikacioni i parë i mbrojtjes kibernetike që i mundëson “syrit” të njeriut të lëvizë me shpejtësinë dhe shkallën e inteligjencës artificiale është shpallur nga Microsoft. “Tani do t’ju ​​duhen vetëm pak minuta për veprime që do t’ju ​​kishin marrë ditë”, argumentojnë drejtuesit e gjigantit teknologjik që u morën me zhvillimin e projektit.

Zëvendësimi i orëve të punës njerëzore në këtë rast aspiron të plotësojë disa nga boshllëqet e shkaktuara nga mungesa e profesionistëve të mbrojtjes kibernetike, vlerësohet se ka rreth 3.4 milionë vende të lira pune në industri sot. Veçanërisht, vetëm sistemet e Microsoft marrin 65 trilionë sinjale të kërcënimeve të mundshme kibernetike në ditë.

“Bashkëguvernatori i Sigurisë Kibernetike ju bën të ditur nëse përgjigja që i dhatë kërcënimit para jush ishte e mjaftueshme apo jo dhe ju drejton në përputhje me rrethanat,” tha zëvendëspresidenti i Microsoft për çështjet e mbrojtjes kibernetike në një konferencë ndërkombëtare.

Kjo është ajo çka ofron kjo teknologji e re:

Thjeshton peizazhin e kërcënimit duke i dhënë kuptim sasive të mëdha të informacionit

Përmbledh të dhënat e sulmeve dhe u jep përparësi kërcënimeve bazuar në ashpërsinë e tyre

Adreson hendekun e talenteve të sigurisë kibernetike duke kapërcyer boshllëqet e njohurive me rrjedhat e punës

Duke iu përgjigjur një pyetjeje të “K” në lidhje me rezultatin e pritur nga përdorimi i aplikacionit, Vasu Jakkal e quajti ndryshimin e lojës integrimin e inteligjencës artificiale në mbrojtjen kibernetike: “Do të na japë kohë të çmuar, do të thosha katalitike, për të menaxhuar kibernetikën. kërcënim”.

Kujtohet se Microsoft, ndër të tjera, ka një aksion të rëndësishëm në mbrojtjen kibernetike të Ukrainës.