Iluzion optik, ngjyra që shihni fillimisht te rrethi zbulon se cilit lloj inteligjence i përkisni

schedule13:40 - 13 Gusht, 2022

schedule 13:40 - 13 Gusht, 2022

Sado të parëndësishme të duken, iluzionet optike zbulojnë shumë për mënyrën se si funksionon truri ynë. Secili prej nesh i interpreton ato ndryshe, disa më abstrakte, të tjerët logjikisht dhe kjo i bën ato edhe më interesante.

Imazhi më poshtë është krijuar për të zbuluar llojin tuaj të inteligjencës. Rrethi që ai përshkruan është një iluzion optik dhe ajo që duhet të bëni është ta vëzhgoni me kujdes. Çfarë ngjyre shihni?

E kuqe: Ju veproni me logjikë

Ju merrni vendime bazuar në logjikë dhe shmangni çdo gjë që përfshin emocione. Ju mbështeteni në pikat tuaja të forta dhe ata përreth jush duan gjithmonë këshillën tuaj sepse ju jeni zëri i arsyes. Nuk veproni kurrë në mënyrë impulsive dhe karakterizoheni nga maturia.

Blu: Nuk bëni asgjë pa u ndjerë

Ju veproni me zemër dhe emocione dhe jeni shumë empatikë. Inteligjenca juaj emocionale është në një nivel të lartë dhe ju gjithmonë i kuptoni nevojat e të tjerëve përveç tuajave.

Gjelbër: Ju jeni liderë të lindur

Ju keni lindur për të qenë udhëheqës. Jeni kureshtar në natyrë, ndërkohë që karakterizoheni nga pasioni dhe entuziazmi dhe keni gjithmonë një histori interesante për t’u treguar të tjerëve, të cilët ju shohin si burim frymëzimi.

E verdha: Ju jeni më krijuesi i grupit

Jeni shumë produktivë dhe krijues. Jeni më shumë me natyrë artistike dhe i doni sfidat dhe përvojat e reja.

Babai i teorisë së inteligjencës së shumëfishtë, Howard Gardner, kishte zbuluar 9 llojet e mëposhtme të inteligjencës:

Inteligjenca hapësinore, d.m.th. aftësia për të vizualizuar botën në tre dimensionet e saj, inteligjenca fizike konjitive, aftësia për të kuptuar organizmat e gjallë dhe natyrën, inteligjenca muzikore , aftësia për të dalluar tingujt, tonet, ritmin, etj., inteligjenca logjiko-matematikore, aftësia për të përcaktuar sasinë, për të zhvilluar hipoteza dhe për t’i vërtetuar ato, inteligjenca subparksike, aftësia për të menaxhuar pyetjet në lidhje me arsyet e ekzistencës dhe vdekjes, inteligjenca ndërpersonale, aftësia për të perceptuar emocionet dhe motivimet e njerëzve të tjerë, inteligjenca omatike-kinestetike, aftësia për të koordinuar trupin me mendjen, inteligjenca gjuhësore, aftësia për të gjetur fjalët e duhura për të përshkruar koncepte specifike dhe inteligjencë intrapersonale, aftësia për të kuptuar veten, ndjenjat e veta, dëshirat e personit./abcnews.al