Hong Kongu sekuestron brejtësit e një dyqani kafshësh shtëpiake për t’i vrarë në masë

schedule00:50 - 19 Janar, 2022

schedule 00:50 - 19 Janar, 2022

Autoritetet në Hong Kong kanë hyrë në një dyqan kafshësh, duke kapur një numër brejtësish për t’i eutanizuar pas një shpërthimi Covid. Shumë njerëz u mblodhën jashtë dyqanit ndërsa kafshët u larguan me kuti. Familjeve që kanë blerë një lloj brejtësi nga dyqani i kafshëve shtëpiake Little Boss që nga 22 dhjetori u është komunikuar që të dorëzojnë kafshën e tyre për eutanazi.

Rreth 2,000 lloje brejtësish dhe gjitarë të tjerë të vegjël do të asgjësohen për shkak të shpërthimit të lidhur me dyqanin. Mijëra njerëz kanë nënshkruar një peticion kundër lëvizjes. Ndryshe nga shumë vende të tjera, Hong Kongu ka mbajtur një strategji “zero Covid” të fokusuar në eliminimin e sëmundjes.

Autoritetet njoftuan vendimin të martën pasi një shpërthim i variantit Delta i lidhur me një punëtor në dyqan i shtyu zyrtarët të testonin qindra kafshë atje dhe 11 brejtësa rezultuan pozitivë. Zyrtarët thonë se mund të jetë një shembull i transmetimit të Covid nga kafsha te njeriu.

Autoritetet kanë vendosur si një “masë parandaluese” që 2000 lloje brejtësish dhe gjitarë të tjerë të vegjël në qytet do të vriten raporton “BBC”. Kafshët janë shpërndarë në 34 dyqane të ndryshme kafshësh shtëpiake dhe qendra të ruajtjes së kafshëve. Një linjë telefonike telefonike është duke u ngritur dhe një ndalim për importin dhe shitjen e brejtëseve dhe gjitarëve të tjerë të vegjël gjithashtu do të vendoset, thanë zyrtarët e bujqësisë.

Më shumë se 14,000 njerëz kanë nënshkruar një peticion duke u bërë thirrje autoriteteve të ndalojnë shkatërrimin e brejtësave. “Një kafshë shtëpiake është miku më i mirë i një pronari dhe për shkak të urdhrave të qeverisë, mijëra njerëz mund të humbasin pa të drejtë shokët e tyre më të dashur, ” thuhet në peticion.  / abcnews.al